Türkiye’nin en büyük bin ihracat yapan şirketi arasında yer alan İmaş Makina Sanayi A.Ş, 1968 yılından bu yana ülkemizde faaliyet göstermektedir. Arge çalışmalarına önem veren şirket, gelişimini hızla sürdürmeye devam ettirmektedir. Borsa İstanbul Ana Pazar’da işlem gören İmaş Makina (IMASM) kimin, ortaklık yapısı nasıl, hangi alanda faaliyet göstermekte, ne iş yapar ve benzeri gibi soruların yanıtlarını içerikte derledik. İşte tüm detaylar…
925 milyon TL ödenmiş sermayesi, 2 milyar TL de kayıtlı sermaye tavanı bulunan İmaş Makine Sanayi A.Ş bir Loras Holding şirketidir. IMASM ortaklık yapısı aşağıdaki gibidir:
Loras Holding A.Ş ortaklık yapısı ise;
En güncel ekonomi, hisse, halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.
Loras Holding çatısı altında faaliyetlerini sürdüren İmaş Makine, 1989 yılında kurulmuştur. Makine ve ekipman imalatı ve satışını yapan şirket; tahıl değirmenciği, yem fabrikaları, çelik yapı sektörü, şeritli testere sektöründe faaliyet göstermektedir. Bahse konu sektörlerde sırası ile Milleral, Viteral, Steral, Cuteral markaları ve satış sonrası hizmette ise ProSupport markası ile hizmet vermekte.
İMASM Türkiye’nin en büyük ihracatçı 1000 şirketi, makine imalat alanında da ARGE’ye en çok yatırım yapan ilk 10 şirket arasındadır. Güçlü adımlarla büyümeye devam eden şirket hem yurt içinde hem de yurt dışında hizmet vermektedir.
İmaş Makina (IMASM) Kimin ve Ne İş Yapar?
İmaş Makine Sanayi A.Ş 2022 yılında halka arz olmuştur ve IMASM kodu ile Borsa İstanbul Ana Pazar’da işlem görmektedir. Şirket BİST 500, BİST Katılım 100, BİST BİST Katılım Tüm endekslerinde yer almaktadır.
İMASM yönetim kurulu aşağıdaki gibidir:
İmaş Makine iştirak ve bağlı ortaklıkları ve ortaklık payları aşağıdaki gibidir: