Kisan İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş, halka arz olmaya hazırlanıyor. Sermaye artırımı ve ortak satışı şeklinde gerçekleşecek olan halka arzda toplam 77 milyon lot satışı planlanmakta. Tera Yatırım aracılığı ile gerçekleşecek olan arz hakkında; Kisan İnşaat halka arz tarihi, eşit mi oransal mı, hisse kodu, Kisan ne iş yapar, ortaklık yapısı nasıl, şirket kimin gibi detaylar içerikte…
Hali hazırda ödenmiş sermayesi 200 milyon TL olan Kisan İnşaat ortaklık yapısı aşağıdaki gibidir:
Kisan İnşaat 1988 yılında kurulmuş olup trafik güvenliği alanında faaliyetlerini sürdürmektedir. İlk etapta karayolunda yol çizgi uygulamaları ve trafik levhası imalatı ve montajı alanlarında çalışmaya başlayan şirket, ardından iş kollarına yenilerini eklemiştir. Bu kapsamda Kisan, otokorkuluk üretimi ve montajı alanında da hizmet vermeye başlamıştır. Tüm bu faaliyetleri ile Kisan ülkemizin; trafik güvenliği alanındaki 3 ana konunun proje, üretim ve montaj aşamasını gerçekleştiren tek şirketi konumundadır.
En güncel ekonomi, hisse, halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.
Yurt içi ve yurt dışı pazarda faaliyetlerini sürdüren Kisan; termoplastik ve çift komponentli yol çizgi malzemelerinin imalatı, çelik otokorkuluk üretimi ve trafik levhaları ve konstrüksüyonlarının imalatı faaliyetlerini yürütmektedir.
Kisan İnşaat taslak izahnamesinde yer alan bilgilere göre halka arzda toplam 77 milyon lot satışı gerçekleştirilecektir. Lotların 54 milyonu sermaye artırımı, 23 milyonu ise ortak satışı (Ayhan Örs) şeklindedir. Tera Yatırım aracılığı ile gerçekleştirilecek olan arzın ardından şirket payları Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görecek olup, Kisan halka açıklık oranı da yüzde 30,31 olacaktır.
Kisan İnşaat Halka Arz Tarihi Ne Zaman?
Kisan İnşaat hisse kodu taslak izahnamede belirtilmemiştir ancak kodun KISAN, KSANI ya da KSNIN olması beklenmektedir. Kisan arzı bireysele eşit dağıtım yöntemi ile gerçekleştirilecek olup tahsisat grupları henüz belli değildir.
Kisan İnşaat taslak izahnamesinde yer alan bilgilere göre halka arz taahhütleri kapsamında 30 gün boyunca fiyat istikrarı planlanmaktadır. Bununla birlikte 1 yıl boyunca ihraççı ve ortakların pay satmama taahhüdü bulunmaktadır. Halka arz geliri kullanım alanları ise aşağıdaki gibidir:
Kisan halka arz tarihi, SPK’nın başvuruyu onaylamasının ardından belli olacaktır. Bununla birlikte arzın 2025 bitmeden gerçekleşmesi beklenmektedir.