BTC'nin değeri önemli ölçüde artarak yüzde 4,8 oranında bir yükselişle 41.348 dolara çıktı. Bu yükseliş, kripto dünyasında önemli bir dönemeç olarak değerlendiriliyor. Ethereum, Ripple ve Dogecoin gibi diğer önemli kripto paralar da benzer bir eğilim gösterdi.

Kredi Kartı Sahipleri İçin Perşembe Günü Değişim Başlıyor Kredi Kartı Sahipleri İçin Perşembe Günü Değişim Başlıyor

Bitcoin, Mayıs 2022'den bu yana ilk kez 41 bin dolar seviyesine ulaştı.

Mayıs 2022'den beri, Bitcoin sürekli olarak iniş çıkışlar yaşadı. Kasım 2022'de 17 bin doların altına gerileyen BTC, şimdi önemli bir şekilde toparlanmış durumda.Bitcoin'in 41 bin dolarlık seviyeye ulaşması, kripto piyasasında büyük bir dikkat çekiyor. Bu, Bitcoin'in toplam piyasa değerini 809 milyar doların üzerine çıkardı.

Ethereum'un Bitcoin ile Paralel Yükselişi

Bitcoin'in artışıyla birlikte Ethereum da yüzde 3,6 oranında bir artışla 2.240 dolara ulaştı. Bu durum, Ethereum'un Bitcoin'in yükseliş eğilimine paralel olarak hareket ettiğini gösteriyor.

2024 Yılında Bitcoin Ne Kadar Olacak?

2023 yılının son ayında, Bitcoin ve altcoinler, zorlu bir 2022 sürecinin ardından 40.000 doların üzerine çıkarak önemli bir yükseliş sergiledi.

Geçen yıl Bitcoin dalgalı bir seyir izlerken, yatırımcılar ve piyasa oyuncuları, 2024 yılında gerçekleşmesi beklenen halvingin önemli bir yükseliş katalizörü olabileceğini düşünüyor.

Bu beklentiler ışığında, piyasanın önde gelen isimleri, Bitcoin'in 2024 içinde yükseleceği yönünde fiyat tahminlerini paylaşıyorlar. "Undressing Bitcoin" kitabının yazarı ve podcast sunucusu Layah Heilpern, önemli finans uzmanlarından oluşan bir grupla, aralarında Cathie Wood gibi tanınmış isimlerin de bulunduğu 10 kişilik bir panel düzenledi.

Panelde Tim Draper, Adam Back, Tom Lee, JP Morgan, Arthur Hayes, Robert Kiyosaki, Cathie Wood, Mike Novogratz, Pantera Capital ve Standard Chartered gibi önemli isimler, Bitcoin fiyat tahminlerini paylaştılar.

Heilpern, panelde katılımcılardan gelen tahminlerin arasında yer alan kendi değerlendirmesini de sundu ve 2024 için Bitcoin'in 75.000 dolar olacağını öngördüğünü belirtti.
 

Editör: Haber Merkezi