Finansal Raporlar Yatırımcıları Şoke Etti! Hisseler Sert Düşüşe Geçti Finansal Raporlar Yatırımcıları Şoke Etti! Hisseler Sert Düşüşe Geçti

Pegasus, Silikon Vadisi’nde yeni şirket kurulumunu kamuoyuna açıkladı.

pegasus-pgsus-sirket-kurdu

Yeni Şirket Silikon Vadisi'nde Kuruldu

Pegasus (PGSUS), Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri’nin Delaware Eyaletinde Silikon Vadisi’nde faaliyet gösterecek bir şirket kurduğunu duyurdu.

Şirketin yüzde 100 pay sahibi olduğu Pegasus Airlines Innoviation Lab, Inc.'nin, 28 Aralık 2023 tarihinde resmi olarak kurulduğunu ve 2 Ocak 2024 tarihinde bildirim işlemlerinin tamamlandığını bildirdi. Şirket, yönetim kurulunun 30 Kasım 2023 tarihli kararı doğrultusunda bu adımı attığını belirtti.

"Türkiye'nin Dijital Havayolu"

PGSUS tarafından yapılan açıklamada, bu şirket kurulumunun "Türkiye'nin Dijital Havayolu" söylemi doğrultusunda yolcuların seyahat ve şirket çalışanlarının iş deneyimini daha kolay, tutarlı ve verimli hale getirmeye yönelik çalışmalara olumlu etkisinin beklendiği ayrıca vurgulandı.

Yeni şirketin kuruluşu için toplamda 150.000 ABD Doları sermaye ayrıldı.

PGSUS'un konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Yönetim Kurulumuzun 30.11.2023 tarihli Özel Durum Açıklamasına konu kararı doğrultusunda Şirketimizin %100 pay sahibi olduğu Pegasus Airlines Innoviation Lab, Inc., Silikon Vadisinde faaliyet göstermek üzere Amerika Birleşik Devletleri'nin Delaware Eyaletinde 28.12.2023 geçerlilik tarihi itibarıyla kurulmuş ve bildirim işlemleri 02.01.2024 itibarıyla tamamlanmıştır."