Borsada faaliyet gösteren dört ayrı şirketten eş zamanlı olarak grev paylaşımları yapıldı. Şirketler bu grev duyurularını Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yatırımcılarıyla paylaştı.

froto-ttrak-karsn-egeen-grev

İki Borsa Devi Anlaştı: Şirket 40 Milyon Dolarlık Ciro Yapacak! İki Borsa Devi Anlaştı: Şirket 40 Milyon Dolarlık Ciro Yapacak!

Borsa İstanbul'da işlem gören dört farklı şirketin de KAP üzerinden yaptıkları açıklamalarda üyeleri oldukları Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin henüz tam anlamıyla sonuçlanmaması nedeniyle sendikalar tarafından grev kararı alındı.

Grev Borsanın Dev Şirketlerini Kapsıyor

Grev kararı alınan şirketler arasında ise herkesin yakından tanıdığı; Ford Otomotiv (FROTO), Türk Traktör (TTRAK), Karsan Otomotiv (KARSN) ve Ege Endüstri (EGEEN) yer alıyor.

Bu sözleşme görüşmeleri süresinde grevin uygulama tarihi sonradan belirlenecek ve sözleşme sonuçlanana kadar devam edecek.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin halen devam etmekte olduğu belirtilirken, sürece ilişkin gelişmeler de şirketlerin yapacakları KAP açıklamalarıyla hissedarlara duyurulacak.

FROTO, TTRAK, KARSN, EGEEN KAP Açıklaması

Bu dev şirketler tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde:

"Şirketimizin üyesi olduğu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan Toplu İş Sözleşmesi müzakere sürecinde, Türk Metal Sendikası tarafından tüm işyerlerimiz için uygulama tarihi sonradan belirlenmek üzere Grev Kararı alındığı Şirketimize bildirilmiştir.

Toplu İş Sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam etmekte olup, sürece ilişkin önemli gelişmeler, ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya açıklanacaktır.

İşbu açıklamamızın İngilizce çeviri metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir."