Alüminyum ve zamak basınçlı döküm parçaları üretimi üzerine faaliyet gösteren Tuğçelik Alüminyum (TUCLK), otomotiv başta olmak üzere elektrik ve mekanik endüstrilerinin önde gelen firmaları arasında yer alıyor.

tuclk-vestl-kap-aciklamasi

Aynı zamanda Borsa İstanbul'un önemli şirketleri arasında gösterilen TUCLK, Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yaptığı bildirimde Türkiye'nin demirbaş firmalarından olan Vestel Elektronik (VESTL) ile uzun vadeli bir anlaşmaya varıldığını açıkladı.

VESTL ve TUCLK El Sıkıştı! 40 Milyon Dolar Ciro Yapacak

KAP açıklamasında, Tuğçelik'in Güç elektroniği modülünde kullanılacak housing ve cover (gövde ve kapak) parçalarından oluşan toplam 5 kalem Alüminyum HPDC (Yüksek Basınçlı Alüminyum Döküm) parçaları üretimleri için Vestel Elektronik firmasından nominasyon aldığı bildirildi.

Söz konusu bu nominasyon kapsamında TUCLK, 2025-2029 yılları arasında Vestel Elektronik firması için housing ve cover parçalarının üretimi ile yaklaşık 40 Milyon ABD Doları ciro elde edecek.

TUCLK Hisseleri Yükselişe Geçti

Alüminyum firması TUCLK'in hisseleri, yayımladığı KAP açıklamasının hemen ardından yükselişe geçti.

Şirket payları önceki kapanış fiyatı olan 14,95 TL'nin yüzde 2,47 üzerine çıktı ve 21 Şubat Çarşamba günü TSİ 11.25 itibariyle 15,32 TL'den işlem görüyor.

Şirket hisseleri aynı zamanda, aylık ve haftalık grafikte ise sırasıyla şöyle kazandırdı; yüzde 43,45 ve yüzde 7,74.

Enerji Şirketi Yatırımlarına Devam Ediyor! 1 Milyar Liralık Dev Anlaşma Enerji Şirketi Yatırımlarına Devam Ediyor! 1 Milyar Liralık Dev Anlaşma

tugcelik-aluminyum-tuclk-hisse-son-durum

Yasal Uyarı

Yatırım tavsiyesi değildir. İçeriğin tamamı halka açık verilerden derlenmiştir.