Borsa İstanbul'un enerji devlerinden olan CW Enerji (CWENE), milyon dolarlık iki yeni iş ilişkisi kurduğunu yatırımcılarına bildirdi.

cwene-kap-sozlesme-acikladi

Milyonluk Siparişler Yağmur Gibi! Telekomünikasyon Lideri Açıklamaya Devam Ediyor Milyonluk Siparişler Yağmur Gibi! Telekomünikasyon Lideri Açıklamaya Devam Ediyor

CWENE tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yapılan iki ayrı bildirime göre şirket milyon dolarlık kazançlar sağlayacak.

Güneş Enerjisi Paneli Satışı Olacak

KAP'a yapılan ilk açıklama güneş enerjisi paneli satışına ilişkin yapıldı. CWENE, EKZ Proje Danışmanlık Mühendislik ile KDV Hariç 1.020.492 ABD Doları tutarında bir sözleşme imzaladığını açıkladı.

EKZ Proje Danışmanlık ile imzalanan panel satışı sözleşmesinin TCMB kuru ile güncel değeri 30.445.562 TL olarak kaydedildi.

Belirtilen panel satışına ilişkin ürün tesliminin 2024 yılı üçüncü çeyrek sonuna kadar tamamlanması planlanlanıyor.

Milyon Dolarlık GES Kurulumu Yapacak

Bir diğer açıklama ise Ayranpınar Hayvancılık ile arazi tipi güneş enerjisi santrali kurulumunu içeriyor. Ayranpınar ile iş ilişkisi kuran CWENE, KDV hariç toplam 3.050.000 tutarında ödeme alacak. 

İmzalanacak bu sözleşmenin TCMB kuruyla toplam değeri 90.994.310 TL olarak belirlendi ve söz konusu projenin 2024 yılı üçüncü çeyreğinin sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.