Borsanın enerji devi Astor Enerji (ASTOR) hisselerinde hedef fiyat açıklandı. PhilipCapital tarafından yapılan analize göre hissede yüzde 73'den fazla kar potansiyeli var.

astor-hisse-hedef-fiyat

PhilipCapital, ASTOR Hedef Fiyatını Güncelledi

Enerji sektörüne yatırım yapanların gözdesi olan Astor Enerji (ASTOR) için PhilipCapital tarafından yeni bir rapor yayınlandı. 16 Ocak’ta hazırlanan raporda, şirketin güçlü yönleri ve hedef fiyatı belirtildi.

Şirket, yenilenebilir enerji kaynakları, deprem sonrası inşaat faaliyetleri ve elektrik üretimi gibi alanlarda yatırımlarını artırarak enerji sektöründeki fırsatlardan yararlanmayı hedefliyor. Şirketin büyüme potansiyeli de raporda övgüyle bahsedilen bir konu.

Astor Enerji, bölgedeki jeopolitik sorunlardan etkilenen komşu ülkelerin yeniden yapılanmasında da rol alabilecek. Raporda, şirketin 2025 yılında ciroda büyük bir sıçrama yapacağı öngörüldü.

ASTOR İçin 177,80 TL Fiyat Biçti

PhilipCapital, ASTOR için “endeks üstü getiri” önerisi ve hisse başına 177,80 TL hedef fiyat verdi. ASTOR’un yüzde 73,54 oranında getiri sağlayabileceği tahmin edildi.

Hisse, BIST sektör ortalamasının çok üzerinde bir değerlemeyle işlem görüyor. Raporda, şirketin gelecekteki fiyat çarpanlarının da cazip olduğu ifade edildi.

ASTOR'un Finansal Durumu Raporlandı

Şirketin 2023, 2024 ve 2025 yıllarında fiyat/kazanç çarpanları sırasıyla 18,1x, 11,1x ve 6,0x olarak hesaplandı. Firma değeri/FAVÖK çarpanları ise önümüzdeki üç yıl için 17,1x, 10,4x ve 4,8x olarak tahmin edildi.

Finansal Raporlar Yatırımcıları Şoke Etti! Hisseler Sert Düşüşe Geçti Finansal Raporlar Yatırımcıları Şoke Etti! Hisseler Sert Düşüşe Geçti

Yasal Uyarı

Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. İçeriğin tamamı halka açık verilerden derlenmiştir. Bu içerik tamamen PhilipCapital'in raporu dahilinde hazırlanmıştır.