Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri (SMRTG) milyon dolarlık dev sözleşmeye ilişkin detayları Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) duyurdu.

SMRTG-dev-sozlesme

SMRTG tarafından yapılan açıklamada, imzalanan sözleşmenin yüzde 100 bağlı ortaklık konumunda olan Smart Güneş Enerji Ekipmanları Pazarlama A.Ş. ile yurt içinde yerleşik bir firma arasında gerçekleştiği vurgulandı.

Yüzde 5 Düşüşte Olan Sanayi Hissesinde Milyonluk Sözleşme Yüzde 5 Düşüşte Olan Sanayi Hissesinde Milyonluk Sözleşme

Enerji şirketi yaptığı KAP açıklamasında ayrıca imzalanan sözleşmenin Güneş Enerji Santrali malzeme tedariği kapsamında gerçekleştirileceği ve bu iş ilişkisinin ciro ve karlılığa olumlu yönde etki edeceğini belirtti.

Dev Sözleşme 1,2 Milyar TL Değerinde

Bağlı ortaklığın imza attığı sözleşmenin toplam bedelinin KDV hariç 42.055.000 USD olduğu açıklandı. (Sözleşmenin TCMB güncel kur ile 1.232.960.499 Türk Lirası olarak seyrediyor.)

Güneş enerjisi sektöründe faaliyet gösteren SMRTG konuya ilişkin "Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı olan Smart Güneş Enerji Ekipmanları Pazarlama A.Ş. ile yurtiçinde yerleşik olan kurumsal bir müşterisi arasında Güneş Enerji Santrali malzeme tedariği işine istinaden KDV hariç toplam 42.055.000 (kırk iki milyon elli beş bin) ABD Doları tutarında sözleşme imzalanmıştır" açıklamalarında bulundu.