Agrotech (AGROT), borsada yüzde 400’ü aşan kazançla yatırımcılarını sevindirdi. Şirket, yeni yatırım stratejilerini de duyurdu.

agrot-halka-arz-sirket-kuruyor

AGROT Yeni Şirket Kuruyor

2023 yılının sonlarında halka açılan ve borsada büyük ilgi gören Agrotech Yüksek Teknoloji (AGROT), Profert Yüksek Teknoloji Gübre ve Zirai İlaç Üretim A.Ş.’de yüzde 70’lik hisse satın alarak yeni yıla güçlü girdi.

Şirket, bugün yaptığı bir başka açıklamada, Hollanda’da faaliyet gösteren bir şirketin hisselerini devralacağını ve yeni bir şirket kuracağını bildirdi.

Kurulacak Şirketin Detaylarını Açıkladı

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)’ta yayınlanan açıklamaya göre, Agrotech, tarım, bilişim, turizm ve enerji alanlarında yatırım yapmayı planladığı girişim sermayesi yatırım ortaklığı şirketinin kurulması için çalışmalara başladı.

Yeni şirketin sermayesinin 500 milyon TL olması öngörülüyor. Şirketin yüzde 15’i Agrotech’e, yüzde 85’i ise Hümeyra Keskin’e ait olacak.

Borsada Alarm Zilleri Çalıyor: Haftanın Yıldızları ve Dibi Görenler! Borsada Alarm Zilleri Çalıyor: Haftanın Yıldızları ve Dibi Görenler!

AGROT Halka Arz Sonrası Yüzde 425 Yükseldi

Geçen yıl Kasım ayında 5,21 TL fiyatla halka arz edilen ve AGROT koduyla işlem görmeye başlayan şirket hisseleri, 10 günden fazla süreyle tavan yaptı.

agrot-hisse-son-durum

AGROT, yeni yılda da performansını sürdürdü. Ocak ayında yüzde 106 değer kazanan hisseler, haftalık bazda yüzde 30’dan fazla arttı.

31 Ocak günü TSİ 12.19 itibariyle yüzde 425,91 yükselen AGROT yatırımcılarına kazandırmaya devam ediyor.

Yasal Uyarı

Yatırım tavsiyesi değildir. İçeriğin tamamı halka açık verilerden derlenmiştir.