Forte Bilgi İletişim Teknolojileri ve Savunma Sanayi A.Ş. (FORTE), Milli Savunma Bakanlığı’nın bilgi sistemi modernizasyonu projesi için Havelsan A.Ş. ile yazılım geliştirme ve danışmanlık hizmeti alımı konusunda bir çerçeve sözleşme imzaladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

Şirketin KAP’a yaptığı açıklamada, sözleşmenin 1.054.020,00 USD (Yaklaşık 31,1 milyon Türk Lirası) bedel ile 1 yıl süreli olduğu belirtildi.

Açıklamada, sözleşmenin Havelsan A.Ş.'nin talebi doğrultusunda 2 defa 1’er yıl uzatma opsiyonlu olduğu da kaydedildi.

Açıklamada, iş kapsamında Havelsan A.Ş.'nin geçeceği siparişe göre sözleşme bedelinin azalma veya artış gösterebileceği ve 4 aylık dönemlerde gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağı da duyuruldu.

FORTE konuya ilişkin, "Şirketimiz ile Havelsan A.Ş. arasında Milli Savunma Bakanlığı Bilgi Sistemi Modernizasyonu Projesi Yazılım Geliştirme ve Danışmanlık Hizmeti Alımı çerçeve sözleşmesi imzalanmıştır. Söz konusu sözleşme; 1.054.020,00 USD (Birmilyonellidörtbinyirmi amerikan doları) bedel ile 1 yıl süreli olup, Havelsan A.Ş.’nin talebi doğrultusunda 2 (iki) defa 1’er yıl uzatma opsiyonludur. İş kapsamı gereği, Havelsan A.Ş.’nin geçeceği sipariş üzerine sözleşme bedeli azalma veya artış gösterebilecektir. Havelsan A.Ş.’nin geçeceği siparişe göre 4 aylık dönemlerde güncelleme yapılarak gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.


Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza duyurulur.

Yüzde 5 Düşüşte Olan Sanayi Hissesinde Milyonluk Sözleşme Yüzde 5 Düşüşte Olan Sanayi Hissesinde Milyonluk Sözleşme

Saygılarımızla" ifadelerini kullandı.