Milyonluk Siparişler Yağmur Gibi! Telekomünikasyon Lideri Açıklamaya Devam Ediyor Milyonluk Siparişler Yağmur Gibi! Telekomünikasyon Lideri Açıklamaya Devam Ediyor

Borsa İstanbul, haftanın son işlem gününde yaptığı açıklamayla, 5 hisseye VBTS kapsamında kısıtlama getirildiğini paylaştı.

Kısıtlamanın geldiği hisseler, İş Yatırım Ortaklığı #ISYAT, Konfrut Gıda #KNFRT, Naturel Yenilenebilir Enerji #NATEN, Akfen Yenilenebilir Enerji #AKFYE ve Cosmos Yatırım Holding #COSMO oldu.

BİST’ten yapılan açıklamalarda, hisseler üzerinde uygulanacak olan kısıtlamaların detayları ise şöyle belirtildi;

borsa vbts

ISYAT, KNFRT ve NATEN Paylarında Brüt Takas

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ISYAT.E, KNFRT.E ve NATEN.E paylarında 09/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 08/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

AKFYE ve COSMO Hisselerinde Açığa Satış ve Kredili İşlem Yapılamayacak

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AKFYE.E ve COSMO.E payları 09/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 08/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.