Borsa İstanbul'da halka arz furyasının sona ermesinin ardından hisselerde ve BIST100 endeksinde büyük çaplı bir düşüş seyri izlendi.

kuzey-boru-halka-arz-tavan-oldu

Ancak yeni yıla girilmesiyle birlikte borsada işlem gören şirketlerin hisse değerlerinde büyük oranda bir pozitif yönlü trend takip edilmeye başlandı.

2023'ün sonunda düşüş yaşayan halka arzlar arasında yer alan Kuzey Boru (KBORU) hisseleri yeni yıla girilmesiyle birlikte, 2 Ocak tarihinden bu yana yükselişini sürdürüyor.

KBORU'dan Beş Günde Üç Tavan 

KBORU hisseleri sadece bir hafta içinde tam üç kez tavan yaparak hissedarlarına kazandırmaya devam ediyor. 16 Ocak Salı günü TSİ 16.58 itibariyle KBORU tekrar tavan yaptı.

Limak Çimento (LMKDC) Halka Arzı Talep Toplamaya Başladı Limak Çimento (LMKDC) Halka Arzı Talep Toplamaya Başladı

Tavanlarla yatırımcılarının yüzünü güldüren KBORU, pazartesi günü kapanışını 70,50 TL'den yapmıştı ve an itibariyle 77,55 TL seviyesinden işlem görüyor.

KBORU 2024'te Yüzde 75,61 Yükseldi

2024 yılının ilk işlem gününden bu yana yüzde 75,61 yükselen KBORU yeni yılın en çok kazandıran hisseleri arasında başı çekiyor.

Bu Sefer De Milyonluk İhale Kazandı

Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) ihaleye ilişkin detayları yatırımcılarıyla paylaşan Kuzey Boru, ihalenin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından açıldığını bildirdi.

DSİ Genel Müdürlüğü'nin Kahramanmaraş'taki 20. Bölge Müdürlüğü tarafından açılan bu ihale Adatepe 2. Kısım Sulama Projesi Malzeme Alımı konulu ihale KBORU'ya tahsis edildi.

Boru şirketinin yaptığı KAP açıklamasında, şirketin en avantajlı fiyatı vererek ihalede birinci olduğu vurgulandı ve ihalenin toplam bedelinin KDV dahil 47.007.153 TL olduğu açıklandı.

KAP Açıklaması

Kuzey Boru'nun yaptığı KAP açıklamasının tam hali şu şekilde:

"Şirketimiz, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü- 20. Bölge Müdürlüğü (Kahramanmaraş) tarafından 16.01.2024 (bugün) tarihinde gerçekleştirilen, 2023/1482451 ihale kayıt numaralı "Adatepe 2. Kısım Sulama Projesi Malzeme Alımı'' konulu ihaleye katılmış ve en avantajlı fiyatı vererek ihalede 1. olmuştur. İhale baz bedeli 47.007.153 TL (KDV Dahil)'dir."