Borsa İstanbul’a yeni katılan şirket, halka arz sonrası yaşadığı düşüşle yatırımcısını hayal kırıklığına uğratmıştı. Hisse, 2024 yılının ilk gününde tavan fiyata çıkarak sürpriz yaptı.

megmt-mega-metal-hisse

Artemis Halı Halka Arz Kaç Lot Verecek? ARTMS Hangi Bankalarda Var? Artemis Halı Halka Arz Kaç Lot Verecek? ARTMS Hangi Bankalarda Var?

Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayladığı son halka arz şirketlerinden biri olan Mega Metal, 2024 yılının ilk işlem gününde tavan fiyata ulaştı. Halka arz sonrası hisseleri değer kaybeden şirket, yatırımcılarını endişelendirmişti. Şirket, halka arzdan sonra fiyat istikrarı sağlamamış ve satış baskısıyla halka arz fiyatının altına inmişti.

Mega Metal’in halka arzı, 15 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşmişti. Halka arz fiyatı 28,30 TL olan MEGMT hisseleri, borsada işlem görmeye başladıktan sonra en yüksek 34,22 TL’yi gördü. Ancak daha sonra gerileyen hisse, 21,82 TL’ye kadar düşmüştü ve MEGMT hisselerindeki kayıp, %20’yi aştı.

İlk Günden Tavana Çıktı!

Mega Metal hisseleri, 2023 yılını borsada 22,32 TL’den tamamlamıştı. 2024 yılının ilk işlem günü olan 2 Ocak’ta ise yönünü yukarı çeviren MEGMT, güne alım ağırlıklı başladı. Hissede alıcıların baskın olması, MEGMT hisselerinin tavan fiyata fırlamasına neden oldu. Hisse, günün tavan fiyatı olan 24,54 TL’ye yükseldi.

megmt-hisse

Tavanda 1 Milyona Yakın Lot Alıcı Bekliyor

Tavan fiyata ulaşan MEGMT'de tavanda alıcı bekleyen lot sayısı 2 Ocak 2024 günü TSİ 14.04 itibariyle 934,502 olarak kaydediliyor.

megmt-tavanda-alici-bekleyen-lot

Halka Arz Fiyatına Yükselmesi Bekleniyor

Mega Metal’in borsada işlem gören payları bugün tavan fiyata çıksa da hissenin halka arz fiyatı olan 28,30 TL'ye tekrardan yükselmesi için yüzde 13.56 oranında bir yükseliş yaşaması gerekiyor.