Çates Elektrik (CATES), Borsa İstanbul’un yeni gözdesi olmaya adaydı. Ancak, bugün hisselerine gelen yoğun satış baskısı ile taban fiyata geriledi. Bu satışın arkasında Bank of America (BofA) gibi büyük yatırım kurumları vardı.

cates-halka-arz-taban-yapti

Borsa İstanbul’da 7 Aralık 2023’te işlem görmeye başlayan CATES, kısa sürede 91,95 TL’ye kadar yükselerek dikkat çekmişti. Ancak, sonrasında yaşadığı düşüş ile halka arz fiyatının da altını görmüştü. Halka arz fiyatı 57,15 TL olan hisse, son günlerde toparlanarak bu fiyatın üzerine çıkmıştı.

BORSK Halka Arz Sonuçları Açıklandı, Bor Şeker Halka Arzı Kaç Lot Verdi ? BORSK Halka Arz Sonuçları Açıklandı, Bor Şeker Halka Arzı Kaç Lot Verdi ?

BofA'dan CATES'te Sert Satış Geldi

Fakat, 18 Ocak 2024 tarihli seansta CATES hisselerine sert bir satış geldi. Bu satışın en büyük pay sahibi Bank of America oldu. Dev yatırım şirketi, CATES hisselerinde ortalama 62,87 TL maliyetle 1,6 milyondan fazla lot sattı. Bu satışın ardından hisse taban fiyata indi.

BofA'nın Ardından Yatırım Finansman ve Şeker Yatırım Geliyor

Bank of America’nın yanı sıra, Yatırım Finansman ve Şeker Yatırım da CATES hisselerinde yüksek miktarda satış yapan diğer kurumlar oldu. Bu kurumlar, ortalama 62,84 TL ve 72,58 TL maliyetle 700.000 ve 685.000 lot satış gerçekleştirdiler.

CATES Hisse Son Durum

Çates Elektrik hisseleri, taban fiyata inmesine rağmen, halka arz fiyatının hala yüzde 10 üzerinde işlem görüyor. Hisse, şu anda 62,60 TL’den alıcı buluyor.