Borsa İstanbul, yeni yıla 2 Ocak 2024 Salı günü itibariyle başlayacak.

hisse-geri-alimi-yapan-sirketler-2023

Borsada son çeyrekte yaşanan zorluklar nedeniyle, hisseleri değerinin altında kalan birçok şirket, yatırımcılarına destek olmak için geri alım yapmaya karar verdi. Geri alım işlemleri, borsaya yeni katılan şirketlerin de başvurduğu bir yöntem.

Geçen yılın sonunda geri alım programları çerçevesinde alımlarını artıran ve bu yıl da devam etmesi beklenen şirketlerin listesini haberimizde sizler için ele aldık.

Birçok Enerji Şirketi Hisse Geri Alımı Yaptı

2023 yılında hisse geri alımı yapan ve 2024 yılında da alımlara devam etmesi beklenen şirketler arasında, enerji sektörü ön plana çıkıyor.

Kazanç Kapısı Aralandı! Hissede 1000 Lot 4500 Lot Oldu, Tavan Serisi Başladı! Kazanç Kapısı Aralandı! Hissede 1000 Lot 4500 Lot Oldu, Tavan Serisi Başladı!

İzdemir Enerji (IZENR), Esenboğa Elektrik(ESEN), Naturel Yenilenebilir Enerji (NATEN), Margün Enerji (MAGEN), Ahlatçı Doğalgaz (AHGAZ) ve Enerya Enerji (ENERY) bu sektörde faaliyet gösteren ve hisse geri alımı yapan şirketler.

Bu şirketlerin ortak özelliği, enerji üretiminde verimlilik ve yenilenebilir kaynaklara yönelik yatırımlar yapmaları. Özellikle IZENR, kendi hisselerinden değil iştiraki olan İzmir Demir Çelik (IZMDC) paylarında alım yapıyor.

Holding ve Yatırım Şirketleri Ön Plana Çıkıyor

Yatırım holding sektöründe, Ral Yatırım (RALYH), Ünlü Yatırım (UNLU), Verusa Holding (VERUS) ve Investco Holding (INVES) hisse geri alımı yapan ve 2024 yılında da alımlara devam etmesi beklenen şirketler.

Bu şirketler, farklı sektörlerde faaliyet gösteren iştirakleriyle, portföylerini çeşitlendiriyor ve karlılıklarını artırıyor.

2023'te Gıda Sektörü Hareketli Geçti

Gıda sektöründe ise, DMR Unlu Mamuller (DMRGD), Kervan Gıda (KRVGD), Yayla Agro Gıda (YYLGD) ve Ersan Alışveriş (KIMMR) hisse geri alımı yapan ve 2024 yılında da alımlara devam etmesi beklenen şirketler.

Sağlık sektöründe ise, MLP Sağlık (MPARK) hisse geri alımı yapan ve 2024 yılında da alımlara devam etmesi beklenen tek şirket olarak öne çıkıyor.