Borsa İstanbul A.Ş. ve borsanın önde gelen şirketlerinden GESAN, güneş enerjisi santrali kurulum işi için sözleşme imzaladı, sözleşmenin detaylarını Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yatırımcılara duyuruldu.

gesan-bist-sozlesme

Bu Hisselere Dikkat! Bayram Öncesi Temettü Kararları İle Dikkat Çektiler Bu Hisselere Dikkat! Bayram Öncesi Temettü Kararları İle Dikkat Çektiler

GESAN ve BIST, GES Kurulumu Yapacak

GESAN'ın KAP'a yaptığı bildirimde konuya ilişkin anlaşmanın, Batman'ın Gercüş ilçesi Kayapınar Yeşilyurt Köyü'nde 180 Ada 9 Parsel sınırları içerisinde yer alan arazi üzerine, tesis edilecek Arazi PV Güneş Enerjisi Santrali (GES) işi için gerçekleştirildiği belirtildi.

GESAN ve BIST arasından imzalanan GES projesinin toplam değerinin KDV hariç 9.990.000 ABD doları olduğu açıklandı.

Sözleşmenin TCMB güncel kuru ile toplam değerinin KDV hariç 298.900.800 TL olduğu ayrıca vurgulandı.

GESAN ve BIST KAP Açıklaması

GESAN'ın BIST ile imzalanan GES projesine ilişkin yaptığı KAP açıklaması şöyle:

"Şirketimiz ile Borsa İstanbul A.Ş., Batman İli Gercüş İlçesi Kayapınar Yeşilyurt Köyü 180 Ada 9 Parsel sınırları içerisinde yer alan arazi üzerine, tesis edilecek ‘'Arazi PV Güneş Enerji Santrali Kurulumu İşi'' için, 9.990.000 USD+KDV (Dokuzmilyondokuzyüzdoksanbin, Amerikan Doları + KDV) bedel üzerinden anlaşmaya varmıştır. (Güncel baz USD/TL kuru ile anlaşma bedeli 298.900.800 TL + KDV)

Sözleşme süreçleri için tekrar bilgilendirme yapılacaktır."