Zedur Enerji Elektrik Üretim (ZEDUR), çıkarılmış sermayesini 25.000.000 TL’den 174.750.000 TL’ye yükseltme kararı aldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

zedur-bedelsiz-hisse-verecek

Sermayesini Yüzde 599 Oranında Artıracak

Şirketin KAP’a yaptığı açıklamada, sermaye artırımının kayıtlı sermaye tavanı olan 200.000.000 TL içerisinde kalacağı ve tamamının iç kaynaklardan karşılanacağı belirtildi. Buna göre, şirketin çıkarılmış sermayesi yüzde 599 oranında artırılacak.

Halka Arz Şirket Milyonlarca Lirayı Kasasına Koydu! Halka Arz Şirket Milyonlarca Lirayı Kasasına Koydu!

Açıklamada, sermayeye ilave edilecek 149.750.000 TL’nin tümünün 5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 5/1-e maddesi uyarınca mali tablolarda sermayeye eklenmek amacıyla öz kaynaklar içerisinde bekletilen gayrimenkul satış kazancı ve iştirak satış kazancından oluşan özel fonlar hesabından karşılandığı da kaydedildi.

Şirket, sermaye artırımı kapsamında ihraç edilecek payların tüm pay sahiplerine payları oranında bedelsiz olarak kayden dağıtılacağını ve payların Şirket Esas Sözleşmesi’ne göre belirlendiğini duyurdu.

Bedelsiz İçin İlgili Kurumlara Başvuru Yapılacak

Şirket, sermaye artırımı ve esas sözleşme tadili için Sermaye Piyasası Kurulu, Ticaret Bakanlığı, Borsa İstanbul A.Ş. ve Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. başta olmak üzere ilgili kuruluşlara başvurulacağını ve ekteki esas sözleşme tadil tasarısını onaylatmak üzere gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.

zedur-bedelsiz