Borsa İstanbul’daki şirketlerin 2023 yılı son çeyrek bilançolarının açıklanacağı tarihler belli oldu.

borsa-bilanco-tarihleri

Bilançolar, yatırımcıların şirketlerin mali durumları ve performansları hakkında ayrıntılı bilgi edinmesini sağlayan önemli bir veri kaynağıdır.

Kazanç Kapısı Aralandı! Hissede 1000 Lot 4500 Lot Oldu, Tavan Serisi Başladı! Kazanç Kapısı Aralandı! Hissede 1000 Lot 4500 Lot Oldu, Tavan Serisi Başladı!

Bilanço Son Tarihleri Ertelendi

2023 yılının son çeyrek bilançoları, ocak ayının son haftasından itibaren duyurulmaya başlanacak. Borsa şirketlerinin finansal raporlarının KAP’a gönderilmesi için son tarihler, banka, finans ve sigorta sektörleri hariç ertelendi.

Konsolide Olmayanlar 20 Mayıs, Konsolide Olanlar 9 Mayıs

Konsolide olmayan şirketlerin bilançoları 20 Mayıs 2024 tarihine, konsolide olan şirketlerin bilançoları ise 9 Mayıs 2024 tarihine kadar açıklanacak.

Bankalarda konsolide olmayan bilançolar 11 Mart 2024, konsolide olan bilançolar ise 29 Şubat 2024 tarihine kadar duyurulacak.

2023 Son Çeyrek Bilanço Açıklayacak Şirketler

2023 yılının son çeyreğinde finansal performanslarını açıklayacak olan şirketlerin tarihleri belli oldu. Borsa İstanbul’da işlem gören 19 şirket, 29 Ocak-9 Mayıs arasında bilançolarını kamuoyuyla paylaşacak.

Ocak Ayında Bilanço Açıklayacaklar

İlk bilanço açıklaması 29 Ocak’ta Garanti Bankası’ndan (GARAN) gelecek. 31 Ocak’ta ise Katılımevim (KTLEV) finansal faaliyet raporlarını yatırımcılara sunacak.

Şubat Ayında Bilanço Açıklayacaklar

Şubat ayında ise 6 şirket bilanço sunacak. Bunlar arasında 1 Şubat'ta Akbank (AKBNK), 7 Şubat'ta Tofaş (TOASO), 8 Şubat'ta Aksigorta (AKGRT), 15 Şubat'ta Aksa Akrilik (AKSA), 29 Şubat'ta Vestel Beyaz Eşya (VESBE) bulunuyor. 

Mart Ayında Bilanço Açıklayacaklar

Mart ayında ise 8 şirket bilanço açıklayacak. Bunlar arasında 1 Mart'ta Türk Hava Yolları (THYAO), 2 Mart'ta Yapı Kredi (YKBNK), 5 Mart'ta Aksa Enerji (AKSEN), 6 Mart'ta Anadolu Efes (AEFES), 11 Mart'ta BİM (BIMAS), Vestel Elektronik (VESTL) ve Ülker (ULKER), 14 Mart'ta Mavi Giyim (MAVI), 15 Mart'ta ise Akenerji (AKENR) ve Doğuş Otomotiv (DOAS) yer alıyor.

Mayıs Ayında Bilanço Açıklayacaklar

Son olarak, 9 Mayıs’ta Koza Altın (KOZAL) ve Koza Altın Madencilik (KOZAA) bilançolarını açıklayacak.

Bilanço açıklamaları, şirketlerin 2023 yılına ilişkin beklenti ve stratejilerini de ortaya koyacak. Yatırımcılar, bilançoları yakından takip ederek, hisse senedi seçimlerini yapacak.