Yapay zeka çipleri için artan talep, Nvidia ve AMD gibi teknoloji devlerinin hisselerini yükseltirken, Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq gibi endeksler gece saatlerinde düşüş yaşadı.

İki Borsa Devi Anlaştı: Şirket 40 Milyon Dolarlık Ciro Yapacak! İki Borsa Devi Anlaştı: Şirket 40 Milyon Dolarlık Ciro Yapacak!

yapay-zeka-hisseleri

Teknoloji Hisseleri Güçleniyor

Interactive Brokers (IBKR) ve Charles Schwab (SCHW), kazanç raporlarını yayınladı. Borsa, önceki hafta yaşanan büyük artışın ardından Salı günü düzeltme hareketine girdi. 10 yıllık Hazine tahvili faizi, önemli bir seviye olan %3’ü aştı.

Nvidia (NVDA) ve AMD, olumlu analist yorumlarıyla öne çıkarken, diğer bazı teknoloji hisseleri de güçlü kaldı.

Microsoft'un Piyasa Değeri Apple'ı Geçti

Microsoft (MSFT), Apple’ı (AAPL) geride bırakarak iki yıldır ilk defa daha yüksek piyasa değerine ulaştı. Elastic (ESTC), Samsara (IOT), Cadence Design Systems (CDNS), Rambus (RMBS) ve MercadoLibre (MELI), alım fırsatı sunan hisseler arasındaydı.

Tesla (TSLA) ise Avrupa’da Model Y’nin fiyatını büyük ölçüde indirdi. Bu indirim, Çin’de yapılan indirimin hemen ardından geldi.

NVDA Hisse Performansı

Yapay zeka sistemleri için kullanılan yarı iletken çip sektörünün önde gelenlerinden olan NVDA, yapay zeka sektörüne olan ilginin yükselmesiyle değer kazanıyor.

NVDA hisseleri aylık ve haftalık grafikte sırasıyla; yüzde 12,59 ve yüzde 7,69 oranında kazanç sağladı.

Nvidia hisseleri 2024'ün ilk işlem günü olan 2 Ocak gününden bu yana yüzde 17,05 yükseliş sağladı ve şirket hisseleri an itibariyle 563,82 ABD Doları fiyattan işlem görüyor.

nasdaq-hisse

Yasal Uyarı

Yatırım tavsiyesi değildir. İçeriğin tamamı halka açık verilerden derlenmiştir.