Yapı Kredi Bankası’nın (YKBNK) hisseleri, İş Yatırım tarafından yapılan analizde "AL" tavsiyesi aldı.

ykbnk-hisse-hedef-fiyat

İş Yatırım, bankanın marj dinamiklerinin olumlu olduğunu, TL kredi spredlerinin 2024 yılında çekirdek marjları yükselteceğini, ücret ve komisyon gelirlerinin bireysel ve kobi segmentinde güçlü performans sergilediğini ve aktif kalitesinin de iyileşmeye devam ettiğini belirtti.

YKBNK'in Hedef Fiyatı 34 TL'ye Yükseltildi

Kurum, bankanın 2023 yılında TÜFEX gelirleri sayesinde ana faaliyet gelirlerini artırdığını, rekabete göre daha hızlı düzelen TL kredi spredlerinin 2024 yılında çekirdek marjların hızla toparlanabileceğinden bahsediyor.

İş Yatırım, Yapı Kredi Bankası’nın hisse başına hedef fiyatını 34 TL olarak belirleyerek, yatırımcılara hisselerini satmamaları veya alım yapmaları yönünde tavsiyede bulundu.

YKBNK Hisse Performansı

Borsa İstanbul'un önde gelen bankacılık şirketlerinden Yapı Kredi Bankası (YKBNK) hisselerindeki yükseliş seyri devam ediyor.

Yüzde 5 Düşüşte Olan Sanayi Hissesinde Milyonluk Sözleşme Yüzde 5 Düşüşte Olan Sanayi Hissesinde Milyonluk Sözleşme

ykbnk-hisse-performansi

Şirket hisseleri, geçen haftayı 22,28 TL fiyattan kapattı ve 5 Şubat seans açılışı itibariyle yüzde 3,59 değerlemeyle TSİ 13.39 itibariyle 23,08 TL fiyattan işlem görüyor.

Aylık grafikte ise yatırımcısına kazandıran şirket hisseleri, yüzde 15,40 değerleme ile dikkat çekiyor.

Aynı zamanda haftalık grafikte de pay sahiplerini mutlu eden YKBNK, yüzde 7,05 oranındaki primiyle bankacılık endeksine en çok katkı sağlayan şirketler arasında yer alıyor.

Yasal Uyarı

Yatırım tavsiyesi değildir. İçeriğin tamamı halka açık verilerden derlenmiştir.