Enerji Şirketi Yatırımlarına Devam Ediyor! 1 Milyar Liralık Dev Anlaşma Enerji Şirketi Yatırımlarına Devam Ediyor! 1 Milyar Liralık Dev Anlaşma

Güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren CW Enerji (CWENE), KAP aracılığıyla iki yeni projesinin hayata geçtiğini kamuoyuna bildirdi.

cwene-iki-ges-projesi

CW Enerji, Alpin Çorap Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile yaptığı 3.800.000 dolarlık anlaşmanın resmi makamlarca onaylanıp uygulamaya konduğunu ve santralin üretime başladığını açıkladı.

3 Milyon Doları Aşan Sözleşme İmzalandı

CWENE, bir diğer projesi olan Maviş İplik Örme Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile olan işbirliğinin de resmi kurumlar tarafından kabul edilerek devreye girdiğini duyurdu.

Bu proje için 18 Nisan 2022 tarihinde 3.033.824 dolarlık bir sözleşme imzalandığı belirtildi.

CWENE KAP Açıklaması

CW Enerji (CWENE) tarafından elektrik üretimine başlayan GES projelerine ilişkin yapılan KAP açıklamaları şöyle:

"Şirketimiz ile Alpin Çorap Sanayi ve Ticaret  Anonim Şirketi arasında imzalanan 03.03.2023 Tarihli 3.800.000,00 USD ( ÜçMilyonSekizYüzBinAmerikanDoları) toplam bedelli sözleşme kapsamında, Çankırı ilinde yer alan çatı tipi güneş enerjisi santrali projesinin ilgili resmi kurum tarafından kabulü yapılarak devreye alınmıştır ve santral elektrik üretimine başlamıştır."

"Şirketimiz ile Maviş İplik Örme Tekstil Sanayi ve Ticaret  Anonim Şirketi arasında imzalanan 18.04.2022 Tarihli 3.033.824,32 USD (ÜçMilyonOtuzÜçBinSekizYüzYirmiDörtAmerikanDolarıOtuzikiSent) toplam bedelli sözleşme kapsamında, Kahramanmaraş ilinde yer alan çatı tipi güneş enerjisi santrali projesinin ilgili resmi kurum tarafından kabulü yapılarak devreye alınmıştır ve santral elektrik üretimine başlamıştır."