Bu hafta Borsa İstanbul'da hareketlilik yaşandı. BIST 100 endeksi hafta başında yükselişe geçti ve Perşembe günü 8116 puana ulaştı. Ancak sonraki günlerde satış baskısı ile karşılaştı ve haftayı 7996 puanda tamamladı.

borsa-en-cok-kazandiran-hisseler

Milyonluk Siparişler Yağmur Gibi! Telekomünikasyon Lideri Açıklamaya Devam Ediyor Milyonluk Siparişler Yağmur Gibi! Telekomünikasyon Lideri Açıklamaya Devam Ediyor

Haftanın Önemli Gelişmeleri

Bu hafta borsa yatırımcıları için önemli olan gelişmelerden biri, TCMB’nin piyasa katılımcıları anketiydi. Ankette dolar, faiz ve enflasyon beklentileri paylaşıldı. Ayrıca hafta içinde bütçe verileri ve Aralık ayı konut satışları da açıklandı.

Borsada bu hafta bazı hisse senetleri yükseliş gösterirken, bazıları da değer kaybetti. Bu haftanın kazanan ve kaybeden hisse senetlerine bakalım.

Bu Hafta En Çok Kazandıran Hisseler

Bu hafta borsada en çok değer kazanan hisse senetleri ERSU, ULAS ve YAYLA oldu.

Ersu Meyve (ERSU) hissesi bu hafta yüzde 53’lük bir artış gösterdi ve 19,50 TL’ye yükseldi. ERSU paylarında yaşanan bu yükseliş seviyesi hisse senedinin fiyatı için tarihi bir rekor olarak kayıtlara geçti.

Ulaşlar Turizm (ULAS) bu hafta yüzde 48’lik bir yükseliş yaşadı ve 15,39 TL'den 22,76 TL’ye kadar yükseldi.

Yayla Enerji (YAYLA) hissesi bu hafta yüzde 45’lik bir artış gösterdi ve 10,49 TL’ye ulaştı. Bu fiyat gıda şirketinin hisseleri için tarihi bir zirve oldu.

Geçen yıl Aralık ayında halka arz edilen Mega Metal (MEGMT) hissesi ise bu hafta yüzde 40’lık bir artış gösterdi ve 30 TL civarından 39,42 TL’ye yükseldi.

Yeşil GYO (YGYO) hissesi de bu hafta yüzde 39’luk bir artış gösterdi ve 4,83 TL’ye yükselerek kendi rekorunu kırdı.

Bu Hafta En Çok Kaybettiren Hisseler

Bu hafta borsada en çok değer kaybeden hisse senetleri SNPAM, SELGD ve KRSTL olarak kayıtlara geçti.

Sönmez Pamuklu (SNPAM) hisseleri hafta boyunca yüzde 23’lük bir düşüş yaşadı ve 88,50 TL’ye geriledi.

Gıda sektöründe faaliyet gösteren Selçuk Gıda (SELGD) hisseleri ise haftalık grafikte yüzde 15’lik bir düşüş yaşadı ve 19,64 TL’ye düştü.

Batısöke (BSOKE) yüzde 11’lik bir düşüş yaşayarak haftayı 11,68 TL fiyattan kapattı.

Gıda ve içecek sektörünün önde gelen firmalarından (Kristal Kola) KRSTL'in hisseleri de bu hafta değer kaybetti. KRSTL yüzde 13’lük bir düşüş yaşadı ve 11,53 TL’ye geriledi.

Körfez (GYO) KRGYO hisseleri bu hafta yüzde 12’lik bir değer kaybıyla 35,36 TL seviyesine kadar negatif yönlü hareket etti.

Yasal Uyarı

Yatırım tavsiyesi değildir. İçeriğin tamamı halka açık verilerden derlenmiştir.