Citigroup, mali durumunu ve hisse performansını iyileştirmek için iş gücünde büyük bir kesintiye gidiyor.

citigroup-borsa

Borsa İstanbul'da büyük alım satım işlemleri yapan dev yatırım bankası yaptığı açıklamalarla şaşırtmaya devam ediyor. Citigroup'un BIST100'de gerçekleştirdiği al-sat işlemleri ise yatırımcıların odak noktaları arasında yer alıyor çünkü dev bankanın alım satımları Borsa İstanbul yatırımcıları için kılavuz niteliği taşıyor.

Halka Arz Şirket Milyonlarca Lirayı Kasasına Koydu! Halka Arz Şirket Milyonlarca Lirayı Kasasına Koydu!

Dev Yatırım Bankası Çalışanlarını İşten Çıkaracak

Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından biri olan Citigroup, yaklaşık 20.000 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

Banka, işten çıkarmaların ne zaman tamamlanacağı konusunda net bir tarih vermedi. Citigroup’un 2023 yılının sonunda Meksika’daki kapanmakta olan operasyonlarını saymazsak 200.000 civarında çalışanı vardı.

Bankalar Sıralamasında Düşmeye Devam Ediyor

Citigroup’un CEO’su Jane Fraser, bankanın varlıklarını ve iş modellerini gözden geçireceğini Eylül ayında duyurdu. Banka, 2008 krizinden beri rakiplerinin gerisinde kalmış ve ABD’nin en büyük altı bankası arasında en az değerli olanı oldu.

Citigroup, Fraser’in liderliğindeki yeniden yapılanma planı için dördüncü çeyrekte 780 milyon dolar harcadığını ve 2024 yılında da kıdem tazminatı ve diğer masraflar için 1 milyar dolar daha ödemesi gerekebileceğini belirtti.

2023'te Milyar Dolarlık Zarar Açıkladı

Banka, 2023 yılının son çeyreğinde 1,8 milyar dolarlık bir zarar açıkladı. Bu da hisse başına 1,6 dolarlık bir zarar anlamına geliyor.