Biotrend Enerji, piroliz yağı üretim tesisi için imzalanan sözleşmeyi duyurdu.

bioen-devlet-tesviki

BIOEN, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, bağlı ortaklığı Biotrend İleri Dönüşüm ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sanayi A.Ş. ile Honeywell International Inc.'in grup şirketlerinden olan UOP Limited arasında nafta ikamesi geri dönüşümden piroliz yağı üretim tesisi kurulması için lisans, garanti ve ana ekipman tedarik sözleşmeleri imzalandığını duyurdu.

Enerji Şirketi Yatırımlarına Devam Ediyor! 1 Milyar Liralık Dev Anlaşma Enerji Şirketi Yatırımlarına Devam Ediyor! 1 Milyar Liralık Dev Anlaşma

Enerji Projesine Devlet Yardımı ve Teşvik Verilecek

Şirket, söz konusu yatırımın proje bazlı devlet yardımı ve teşvik kapsamında olduğunu ve Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylandığını bildirdi.

KAP Açıklaması

"29.03.2023 tarihli özel durum açıklamamızda belirtildiği üzere, Şirketimiz bağlı ortaklıklarından olan Biotrend İleri Dönüşüm ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sanayi Anonim Şirketi ve Honeywell International Inc.'in grup şirketlerinden olan UOP Limited ("Honeywell UOP Limited") arasında

i) Lisans Sözleşmesi

ii) Garanti Sözleşmesi

iii) Ana Ekipman Tedarik Sözleşmesi

akdedilmiştir.

Ayrıca, 25 Kasım 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 24 Kasım 2023 tarihli ve 7885 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Şirketimizin bağlı ortaklığı Biotrend İleri Dönüşüm ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sanayi A.Ş. tarafından İzmir ilinde gerçekleştirilecek Nafta ikamesi geri dönüşümden piroliz yağı üretim tesisi yatırımına proje bazlı devlet yardımı, teşvik verilmesine karar verilmiştir.

Projenin yapılandırılmasına ilişkin Mühendislik, Tedarik ve Kurulum (EPC) şartları ile bakım ve onarım hizmetlerine ilişkin devam eden proje finansman çalışmaları da göz önünde bulundurularak daha önce imzalanan protokoller  doğrultusunda, projenin devamı için esas olan nihai sözleşme HoneywellUOP Limited ve Biotrend İleri Dönüşüm ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sanayi Anonim Şirketi arasında akdedilmiştir."

BIOEN Hisseleri Tavana Uçtu!

Enerji sektöründe faaliyet gösteren BIOEN, borsanın önde gelen enerji şirketlerinin arasında yer alıyor.

Şirketin KAP'a yaptığı bildirimin ardından enerji şirketinin hisseleri borsada tavan fiyata kadar çıktı.

3 Ocak 2024 tarihli seansı 16,97 TL'den kapatan BIOEN, 4 Ocak seans açılışından bu yana (TSİ 11.36) tavan fiyat olan 18,66 TL'den işlem görüyor.

BIOEN'in Haftalık Performansı

28 Aralık 2023 tarihinden 4 Ocak 2024'e kadar yüzde 11,74 yükselen enerji şirketinin hisseleri 16,70 TL'den güncel tavan fiyat olan 18,66 TL'ye yükseldi.