Dünyada ve Türkiye'de enerji sektörü her geçen gün biraz daha büyümeye devam ediyor.

cwene-ges-projesi-1

Türkiye'de de birçok şirket yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteriyor ve borsada yer alan halka arz şirketler, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden enerji projelerine ilişkin yatırımcılarını ve kamuoyunu bilgilendiriyor.

CWENE GES Projesini Duyurdu

Türkiye'nin ve Borsa İstanbul'un önde gelen enerji şirketlerinden CW Enerji (CWENE) yeni bir GES projesi hakkında KAP açıklamasında bulundu.

CWENE tarafından yapılan KAP açıklamasında imzalanan sözleşmenin yurt içinde faaliyet gösteren bir firma ile gerçekleştirildiği ve projenin arazi tipi güneş enerjisi santrali kurulumu üzerine olduğu vurgulandı.

83 Milyon TL Kazanç Sağlayacak!

KDV hariç 2.758.275 ABD Doları olarak kayıtlara geçen anlaşma bedelinin TCMB güncel kuru ile Türk Lirası cinsinden değeri 83.534.082 TL olarak kaydediliyor.

CWENE'nin yaptığı duyuruya göre söz konusu projenin 2024 yılı üçüncü çeyreğinin sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Enerji Şirketi Yatırımlarına Devam Ediyor! 1 Milyar Liralık Dev Anlaşma Enerji Şirketi Yatırımlarına Devam Ediyor! 1 Milyar Liralık Dev Anlaşma

CWENE KAP Açıklaması

CWENE'nin milyon dolarlık GES projesine ilişkin yaptığı KAP açıklaması şu şekilde:

"Şirketimiz ile yurt içerisinde yerleşik bir müşterimiz arasında arazi tipi güneş enerjisi santrali kurulumu gerçekleştirmek amacıyla KDV hariç toplam 2.758.275,00 USD (İkiMilyonYediYüzElliSekizBinİkiYüzYetmişBeşAmerikanDoları) (Sözleşme imza tarihi itibariyle bu tutar, TCMB Döviz alış USD/TL kuru ile KDV hariç toplam 83.534.082,55 TL'dir) tutarında sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme kapsamında söz konusu projenin 2024 yılı üçüncü çeyreğinin sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır."

CWENE Hisse Performansı

30 Ocak Salı gününe düşüşle başlayan CWENE hisseleri önceki gün yaptığı 331,75 TL'lik kapanış fiyatının yüzde 0,38 altına düşerek TSİ 12.59 itibariyle 330,50 TL seviyesinden işlem görüyor.

Aylık ve haftalık bazda ise yükseliş kaydeden enerji şirketinin hisseleri yatırımcılar tarafından dikkat çekiyor.

Tam bir ayda yüzde 16,58 yükselen şirket hisseleri, haftalık grafikte ise 10,17 oranında yükselerek pay sahiplerini memnun etmeye devam ediyor.

cwene-hisse-son-durum

Yasal Uyarı

Yatırım tavsiyesi değildir. İçeriğin tamamı halka açık verilerden derlenmiştir.