Ekos Teknoloji ve Elektrik (EKOS), Cezayir’de yerleşik bir müşterisiyle kompakt transformatör merkezi ve orta gerilim hücreleri üretimi ve tedariki konusunda iki ayrı sözleşme imzaladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

EKOS-sozlesme

Şirketin KAP’a yaptığı açıklamada, 17 set kompakt transformatör merkezi (E-House) projesi için 3,4 milyon Euro ve 116,6 milyon DZD (Cezayir Dinarı) olmak üzere toplam 4,2 milyon Euro tutarında bir sözleşme imzalandığı belirtildi.

Sözleşme bedeli güncel kurla 136,2 milyon TL’ye (TCMB alış kuru alınmıştır) denk geliyor.

Yapılan KAP açıklamasının hemen ardından bir başka sözleşme bildirisi daha yapıldı. EKOS, dağıtım merkezlerinde kullanılacak 500 adet orta gerilim hücresinin komponent satışı için 1,6 milyon Euro tutarında bir sözleşme daha imzalandığını bildirdi. Sözleşme bedeli güncel kurla 50,7 milyon TL’ye (TCMB alış kuru alınmıştır) karşılık geliyor.

Borsada Alarm Zilleri Çalıyor: Haftanın Yıldızları ve Dibi Görenler! Borsada Alarm Zilleri Çalıyor: Haftanın Yıldızları ve Dibi Görenler!

Şirket, imzalanan sözleşmelerin 2022 yılı hasılatına oranının sırasıyla yüzde 26,06 ve yüzde 9,70 olduğunu duyurdu.

Toplamda 186 Milyondan Fazla Kazanç Sağlayacak

EKOS'un imzaladığı iki ayrı sözleşmenin EKOS'a kazandıracağı miktar ise Türk Lirası cinsinden toplamda 186,8 milyon TL olarak kaydediliyor.