Türkiye'de tekstil sektörü denince akla en çok gelen şirketlerin arasında yer alan Mavi Giyim (MAVI) bedelsiz sermaye artırımı yapacağını açıkladı.

Milyonluk Siparişler Yağmur Gibi! Telekomünikasyon Lideri Açıklamaya Devam Ediyor Milyonluk Siparişler Yağmur Gibi! Telekomünikasyon Lideri Açıklamaya Devam Ediyor

mavi-giyim-bedelsiz-yapacak

Mavi Giyim Sermayesini Bedelsiz Artıracak

MAVI'nın Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yaptığı açıklamada, Mavi Giyim Yönetim Kurulu'nun bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştirme yönünde karar alındığı vurgulandı.

Bedelsizin Oranı Yüzde 100 Olacak

Mavi Giyim bu şekilde, 500.000.000 TL olan kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 198.628.000 TL olan çıkarılmış sermayesini tamamı "Geçmiş Yıl Karları" hesabından karşılanmak suretiyle, yüzde 100 oranında artırarak 397.256.000 TL'ye yükseltecek.

MAVI Bedelsiz Detayları

Yönetim Kurulu'nun bu kararı ile birlikte "Geçmiş Yıl Karları"nın "Sermaye" hesabına aktarılması ve aktarımın mali müşavirlik raporu ile tevsik edilmesi hususları ile ilgili olarak gerekli işlemlerin tesis edilmesine karar verildi.

Ayrıca nominal değerli 198.628.000 adet payın, 433.172 adedinin A Grubu nama yazılı ve 198.194.828 adedinin B Grubu nama yazılı pay olarak çıkarılmasına, sermaye artırımı ile ilgili yasal süreçlerin tamamlanmasını takiben A Grubu pay sahibine payı oranında A Grubu payların, B Grubu pay sahiplerine payları oranında B Grubu payların kaydi sistem esaslarına uygun şekilde dağıtılacağı bildirildi.

mavi-giyim-bedelsiz