Halka arzlar arasına, bilinen bir şirket daha eklendi. Koton Mağazacılık, 385 milyon payın halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulundu.

SPK'dan İki Şirkete Halka Arz Onayı Geldi! SPK'dan İki Şirkete Halka Arz Onayı Geldi!

Koton, planlanan halka arz ile, rekabet gücünü daha da artırmayı ve büyüme hedeflerini gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Hedefinde ise, şirketin büyümesini ve karlılığını destekleme, yurtiçi ve yurt dışı mağaza büyümesini hızlandırma, mevcut mağazalarında verimliliği artırma, ihracat pazarlarında e-ticaret (online) Pazar yerleri üzerinden satış hacmini artırmak suretiyle şirketin küresel bir perakende zinciri olmasını sağlamak bulunuyor.

koton

Gerçekleşecek olan Koton halka arzı, sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla, İş Yatırım Menkul Değerler liderliğinde yapılacak.

Halka Arz Edilecek Paylar, Şirket'in mevcut ortaklarından Nemo Apparel B.V.'nin sahibi olduğu toplam 325.000.000 TL nominal değerli 325.000.000 adet B grubu nama yazılı paydan oluşan Mevcut Paylar ve Şirket tarafından ihraç edilecek 60.000.000 adet B grubu paydan oluşan Yeni Paylar'dır. Halka Arz Edilecek Paylar'ın toplam nominal değeri 385.000.000 TL olup, bunların mevcut çıkarılmış sermayeye oranı %48,4, sermaye artırımı sonrasında ulaşılacak 855.500.000 TL tutarındaki çıkarılmış sermayeye oranı ise %45 olacak.

Fiyat Aralığı Yöntemi İle Talep Toplanacak

Satış, İş Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından “Fiyat Aralığı ile Talep Toplama” ve “En İyi Gayret Aracılığı” yöntemiyle gerçekleştirilecektir.

Fiyat aralığı yöntemi; “Şirketlerin halka arz öncesi hisse senedi fiyatı için bir fiyat aralığı belirlediği yöntemdir. Yatırımcılar, bu fiyat aralığı içinde talepte bulunarak hisse senetlerini satın alabilir.”

Koton Halka Arz Detayları

Halka arz kodu; KOTON
Halka arz edilecek lot sayısı; 385.000.000

T1-T2 bakiye kullanılamaz

Halka arz gelirinin kullanım alanları;

-%60-70 Net işletme sermayesi

-%30-40 Yurt içi ve yurt dışı mağaza açılışları ve yenilemeleri, depo otomasyon yatırımları ile bilgi teknolojileri yatırımları