Son zamanların en gözde halka arzları arasında yer alan bir savunma ve bir sanayi şirketinin risk değerlendirmeleri bu yazımzıda sizlerle buluştu. Yatırımcıların gözde para kazanma yollarından biri olan halka arzlarda son durum neler ? Herkesin sürekli olarak incelediği halka arz risk değerlendirmelerine bu yazımızda yer verdik. Savunma ve sanayi şirketinin halka arzlarına dair detayların yer aldığı bu yazımızın detayları yazımızda sizlerle. ALTNY ve KOCMT halka arzlarının tavanda bekleyen lot sayıları toplamda 247 Milyon adeti geçmiş durumda.

Artemis Halı Halka Arz Kaç Lot Verecek? ARTMS Hangi Bankalarda Var? Artemis Halı Halka Arz Kaç Lot Verecek? ARTMS Hangi Bankalarda Var?

Son Halka Arzların Değerlendirilmesi

Son halka arz olarak adından sıkça söz ettiren ALTNY ve KOCMT şirketlerinin tavanda bekleyen lot sayıları yatırımcılar tarafından sıkça aranmaktadır. 3. işlem gününde de yüzde 10 tavan yapan ALTNY şirketinin tavanda bekleyen lot sayısı ''122 milyon adet'', 2. işlem gününde yüzde 10 tavan olan KOCMT şirketi de tavanda ''125 milyon adet'' lot beklemektedir.

  • #ALTNY 3. Gün Tavanda  - Bekleyen 122 Milyon Lot
  • #KOCMT 2.Gün Tavanda  - Bekleyen 125 Milyon Lot

Altınay Savunma ALTNY Halka Arz Detayları

8-9-10 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen talep toplamasının sona ermesi ile birlikte borsada işlem görmeye başlayan savunma şirketi, 3. işlem gününde de yatırımcılarına yüzde 10'luk kar vermektedir. ALTNY savunma şirketinin halka arz detaylarını gelin beraber inceleyelim;

Altınay Savunma halka arz büyüklüğü 1,8 milyar TL olarak gerçekleşti. Halka açıklık oranı ise 25%. Toplamda 58 milyon 823 bin 530 adet lot dağıtıldı. 

Altınay Savunma halka arzına toplamda 3 milyon 628 bin 586 kişi katıldı. Katılımcılara en fazla 12 adet lot (384 TL) pay dağıtımı gerçekleşti.

Koç Metalurji A.Ş. KOCMT Halka Arz Detayları

Birim fiyatı 20,50 TL olarak belirlenen toplam 125 milyon lot hisse senedi tamamı satıldı. Toplam halka arz büyüklüğü 2.562.500.000 TL'ye ulaştı.

KOCMT halka arzında toplam 2.633.984 bireysel yatırımcı pay aldı. Kişi başı azami 33-34 lot hisse dağıtımı yapıldı. (Dağıtılan azami lot sayısı bu rakamın bir miktar üzerinde olabilir.)

Editör: Kaan Atak