Odine Solutions Teknoloji, bulut ve yazılım tanımlı ağ çözümleri alanında faaliyet gösteren bir firma olarak, Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) onayıyla halka arz sürecini başlatıyor.

odine-teknoloji-halka-arzi-onaylandi

SPK’nın 7 Mart’taki duyurusuna göre, Odine Solutions Teknoloji’nin halka arzı onaylandı ve şirket, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın öncülüğünde bu süreci yürütecek.

Halka Arz Büyüklüğü 1 Milyar Lirayı Aşacak

Şirket, toplam 44.200.000 adet hissesini piyasaya sürmeyi planlıyor ve her bir hisse için belirlenen fiyat 30,00 TL.

Halka arz sonrasında, Odine Solutions Teknoloji’nin hisseleri Borsa İstanbul’un Yıldız Pazarında işlem görmeye başlayacak. Halka arzın toplam büyüklüğü ise 1.326.000.000 TL olarak belirlendi.

Toplam 44.200.000 Adet Lot Dağıtılacak

Halka arz detaylarına göre, şirketin sermaye artırımı yoluyla 22.100.000 adet hisse satışı yapılacak. Ayrıca, mevcut ortakların hisse satışları ise şu şekikde gerçekleşecek:

Artemis Halı Halka Arz Kaç Lot Verecek? ARTMS Hangi Bankalarda Var? Artemis Halı Halka Arz Kaç Lot Verecek? ARTMS Hangi Bankalarda Var?
  • Odine International Holding UK LLP: 3.715.871 adet hisse
  • Üç özel yatırımcı: Toplamda 11.788.098 adet hisse

Halka arzdan elde edilecek gelirin kullanım alanları şu şekilde planlanıyor:

  • Yurt dışı yatırımlar için yüzde 52,5 ile yüzde 62,5 arasında bir pay ayrılacak.
  • İşletme sermayesi için yüzde 30 ile yüzde 40 arasında bir pay.
  • Yeni ürün ve çözümlerin geliştirilmesi için yüzde 5 ile yüzde 10 arasında bir pay.

Halka Arzda T1-T2 Bakiye Yok!

Halka arzda, yurt içi bireysel ve kurumsal yatırımcılara tahsisat yapılacak. Şirket ve ortaklarının halka arz sonrası bir yıl süreyle hisse satmama taahhüdü bulunuyor.

Halka arz ile şirketin halka açıklık oranı yüzde 40 olacak. Bu süreçte, T1-T2 bakiyelerinin kullanılamayacağı belirtiliyor.