Gübre Fabrikaları (GUBRF), lojistik, tahmil ve tahliye faaliyetleri için Port Kargo ve Lojistik A.Ş. ile 7 yıllık bir sözleşme imzaladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

gubre-fabrikalari-gubrf-hisse

Şirketin KAP’a yaptığı açıklamada, sözleşmenin 6 Ocak 2024 tarihinde başlayacağı ve 5 yıl kesin, 2 yıl opsiyonlu olmak üzere toplam 7 yıl süreceği belirtildi.

Açıklamada, sözleşmenin 22 Aralık 2023 tarihinde imzalandığı ancak şirketin operasyonel faaliyetleri ve ticari çıkarları nedeniyle içsel bilginin açıklanmasının ertelendiği de kaydedildi. Şirket, 26 Aralık 2023 tarihi itibariyle erteleme sebeplerinin ortadan kalktığını ve bu nedenle açıklama yaptığını duyurdu.

GUBRF imzalanan 7 yıllık sözleşmeye ilişkin, "Şirketimizin lojistik, tahmil ve tahliye faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi kapsamında Port Kargo ve Lojistik A.Ş. firması ile 06/01/2024 tarihinden itibaren başlamak üzere 5+2 yıl süreli lojistik hizmetleri sözleşmesi imzalanmıştır.

Sözleşme 22/12/2023 tarihinde imzalanmış olup, şirketimizin operasyonel faaliyetlerinin ve ticari çıkarlarının zarar görmemesi amacıyla içsel bilginin açıklanması ertelenmiştir. 26/12/2023 tarihi itibari ile erteleme sebeplerinin ortadan kalkması nedeniyle bu açıklama kamuoyunun bilgisine sunulmuştur" açıklamalarında bulundu.

GUBRF Hisse Son Durum

GUBRF payları an itibariyle taban serisini devam ettiriyor. Şirket hisselerindeki büyük düşüş küçük yatırımcıları panik satışlarına yönlendiriyor.

27 Kasım tarihinde 372,25 TL'den işlem gören GUBRF hisseleri, aylık bazda yüzde 53,76 değer kaybı yaşadı ve 26 Aralık itibariyle 172,60 TL seviyesinde bulunuyor.

Şirket hisseler 15 Aralık gününden bu yana tam 8 gündür taban fiyattan işlem görüyor.

Kazanç Kapısı Aralandı! Hissede 1000 Lot 4500 Lot Oldu, Tavan Serisi Başladı! Kazanç Kapısı Aralandı! Hissede 1000 Lot 4500 Lot Oldu, Tavan Serisi Başladı!

GUBRF Hisse Açıklaması

GUBRF yaptığı KAP açıklamasında, hız kesmeden devam eden bu değer kaybına ilişkin, "Geçen haftadan bu yana Borsa İstanbul'da Şirket paylarımızın fiyatında yaşanan düşüş ile ilgili olarak yatırımcılardan yoğun sorular gelmektedir. Şirketimiz pay değerini, fiyatını veya yatırımcıların yatırım kararlarını olumsuz etkileyebilecek nitelikte bilgi, olay ve gelişme bulunmamaktadır. Şirketimiz, bağlı ortaklıklarımız ve iştiraklerimiz olağan rutin faaliyetlerine devam etmektedir" ifadelerini kullandı.