Borsadaki düşüş her geçen gün ivme alarak artarken bazı şirketler ise halka arz edilmek için hazırlıklara başlıyorlar.

birlesim-yesil-enerji-halka-arz

Geçtiğimiz günlerde Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) halka arz başvurusunda bulunan Arf Bio Yenilenebilir Enerji'nin ardından Birleşim Yeşil Enerji A.Ş. de halka arz olmak için sıraya girdi.

2023 yılının belki de en gözde sektörlerinden olan yenilenebilir enerji sektöründeki ilgi hala devam ediyor. Bu durum 2024 yılı takvimi içerisinde halka arz başvurusu SPK tarafından kabul edilecek olan şirketlerin arasında enerji şirketlerinin olabileceği anlamına geliyor.

Bu doğrultuda, Birleşim Yeşil Enerji'nin SPK'ya sunduğu taslak izahnameyi ise içeriğimizde sizler için ele aldık.

Birleşim Yeşil Enerji Halka Arz Detayları

Birleşim Yeşil Enerji şirketi, toplamda 115.500.000 TL nominal değerli paylarını bireysel yatırımcılara eşit şekilde dağıtacak. 

T1-T2 bakiyenin kullanılamayacağı halka arz sürecinde enerji şirketinin konsorsiyum liderliğini İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. üstlenecek.

SPK'nın onayının ardından, payların tamamının satışı sonrası Birleşim Yeşil Enerji'nin hisseleri Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayacak.

Halka Arz Şekli

- Sermaye Artırımı : 77.000.000 Lot

- Ortak Satışı : 19.250.000 Lot (Mesut Altan)

- Ortak Satışı : 19.250.000 Lot (İdris Çakır)

Halka Arz Gelirinin Kullanım Alanları

- %35-45 Şirket ve bağlı ortaklıklarının finansal yapısının güçlendirilmesi ve finansman maliyetinin azaltılması.

- %25-35 İnorganik büyüme finansmanı.

- %15-25 Elektrik enerjisi üretim kapasitesi artırımı.

BORSK Halka Arz Sonuçları Açıklandı, Bor Şeker Halka Arzı Kaç Lot Verdi ? BORSK Halka Arz Sonuçları Açıklandı, Bor Şeker Halka Arzı Kaç Lot Verdi ?

- %5-15 Yenileme yatırımlarında kullanılması.

Tahsisat Grupları

- Yurt İçi Bireysel Yatırımcı

- Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı

- Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcı

Fiyat İstikrarı

- Planlanmamaktadır.

Satmama Taahhüdü

- 1 Yıl, İhraççı.

- 1 Yıl, Ortaklar.

Halka Açıklık Oranı

- %20,02.

SPK'nın Birleşim Yeşil Enerji'nin halka arz başvurusunu onaylamasının hemen ardından halka arz fiyatı belirlenecektir. Halka arz fiyatının belirlenmesinden sonra dağıtılacak olası lot miktarlarını ise sizlere sunacağız.

Birleşim Yeşil Enerji Faaliyeti Nedir?

Birleşim Yeşil Enerji A.Ş., Türkiye’nin enerji ihtiyacını karşılamak için güneş enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapan bir şirkettir.

Şirket, üç güneş enerjisi santrali ile yıllık 86.200.000 kWh yenilenebilir enerji üretmekte ve 56 bin ton karbon salımını engellemektedir. Şirketin yatırım kriterleri, finansal sonuçlara, yer seçimine ve EPC hizmetlerinin kalitesine odaklanmaktadır.

Şirketin faaliyette olan santralleri, EPDK’dan lisanslıdır ve YEKDEM kapsamında teşvik almaktadır. Şirket, yurt içi ve yurt dışında 500 MW yatırım planı yapmayı hedeflemektedir.