Bu Hisselere Dikkat! Bayram Öncesi Temettü Kararları İle Dikkat Çektiler Bu Hisselere Dikkat! Bayram Öncesi Temettü Kararları İle Dikkat Çektiler

Yatırım Finansman Menkul Değerler’in bültenine göre, ABD piyasalarının kapalı olduğu dün vadeli kontratlarda sınırlı da olsa satış baskısı yaşandı.

hisse-onerileri

Bilanço Sezonu Olumlu Geçebilir

Bilanço sezonunun başlamasıyla birlikte şirketlerin dördüncü çeyrek beklentilerinin zayıf olduğu görüldü. Ancak beklentilerden iyi gelen bilançoların ana endekslerdeki düşüşü sınırlayabileceği belirtildi.

Yatırım Finansman, S&P500 endeksinin 22 fiyat/kazanç oranıyla işlem gördüğünü ve 2024 ve 2025 yıllarının daha düşük oranlarla tamamlanmasının beklendiğini vurguladı. Bu durumda şirketlerin ya karlarını artırması ya da fiyatlarını gerilemesi gerektiği ifade edildi.

Faiz indirim sürecinde güçlü bir borsa satışı beklenmediğini ancak piyasaların Fed’in yönlendirmesine uyum sağlaması halinde kısa ve orta vadede düşüş trendlerinin görülebileceğini kaydeden yatırım şirketi, ABD’de reel faizlerin hala zirvelerde olduğunu da hatırlattı ve yatırımcılara dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Destek 7990, Direnç 8310

Yatırım Finansman Menkul Değerler’in bültenine göre, BİST 100 Endeksi’nde teknik olarak 7990, 7900 ve 7790 destek seviyeleri öne çıkıyor. Endeksin yükselişte ise 8110, 8200 ve 8310 direnç seviyelerini aşması gerekiyor.

Bülten, Türkiye’nin 5 yıl vadeli CDS primlerinin güne 307 puandan başladığını da belirtti. CDS primleri, ülkenin borçlarını ödeyememe riskini gösteren bir gösterge olarak kabul ediliyor.

Dört Hisse Senedi Önerdi

Yatırım Finansman, bugün için ALARK, ECILC, HALKB ve DOAS hisselerini önerdi. Bu hisselerin performansları, endeksin seyri üzerinde etkili olabilir.

Yasal Uyarı

Yatırım tavsiyesi değildir. İçeriğin tamamı halka açık verilerden derlenmiştir.