Borsada bankacılık endeksindeki yükseliş seyri hız kesmeden devam ediyor. En başta Bank of America olmak üzere birçok yabancı yatırımcının en çok alım yaptığı hisseler arasında yer alan İş Bankası, bu kez ise bedelsiz kararıyla dikkatleri üzerine çekti.

is-bankasi-spk

Müjde! Bankacılık Yükselirken Üstüne Bedelsiz Başvurusu Geldi

Borsa İstanbul'da işlem gören İş Bankası, ISATR, ISBTR, ISCTR, ISKUR, TIB işlem kodlarıyla toplamda beş farklı grup ile işlem görüyor.

Türkiye'nin önde gelen bankaları arasında yer alan İş Bankası, Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yaptığı açıklamada bedelsiz sermaye artırımı kararına ilişkin Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvuruda bulunduğunu kamuoyuna duyurdu.

Yapılan KAP açıklamasında İş Bankası'nın bedelsiz sermaye artırımına ilişkin detaylar yatırımcılara sunuldu ve bir tablo ile özet haline getirildi.

İş Bankası Bedelsiz Detayları (ISATR, ISBTR, ISCTR)

Banka; ISATR, ISBTR, ISCTR olmak üzere üç farklı grupta toplam yüzde 150 oranında bedelsiz sermaye artırımı yapacak ve bu sayede yatırımcılarına fazladan hisse dağıtımı gerçekleştirecek.

15 Aralık 2023 tarihinde yapılan KAP açıklamasında belirtilen bedelsiz detaylarını hatırlatan İş Bankası, SPK'ya konuya ilişkin başvurduğunu ve sonuç için beklendiğini yatırımcılarına müjdeledi.

SPK bu kararı onayladığı taktirde şirket, 10.000.000.000 TL olan ödenmiş sermayesini 15.000.000.000 TL artırarak kayıtlı sermaye tavanı olan 25.000.000.000 TL'ye yükseltecek.

Yüzde 150 oranındaki bedelsiz sermaye artırımının tamamı olağanüstü yedeklerden karşılanacak ve hissedarlara bedelsiz kaydi pay olarak dağıtılacak.

Milyonluk Anlaşma Sonrası Hisse Tavan! Milyonluk Anlaşma Sonrası Hisse Tavan!

is-bankasi-bedelsiz