Geçtiğimiz sene uzun süren bir rallinin ardından yıl sonuna doğru düşüşe geçen hisseler, yeni halka arz edilmiş birçok şirketin paylarında da olumsuz durumlar yaratmıştı.

borsk-halka-arz-oluyor

Artemis Halı Halka Arz Kaç Lot Verecek? ARTMS Hangi Bankalarda Var? Artemis Halı Halka Arz Kaç Lot Verecek? ARTMS Hangi Bankalarda Var?

Borsa İstanbul Yeni Yıla Hızlı Girdi

2024 yılının ilk günlerinde ise bu düşüşler yukarı yönlü ivmelenerek yükselişler yaşatmaya başladı. Bu süreçte yavaş yavaş halka arz hisselerine güven tekrardan sağlanıyor ve borsadan hızla kaçan BIST100 yatırımcıları tekrardan portföylerini doldurmaya başlıyor.

Halka arzlarda yaşanan büyük değer ve güven kaybının ardından Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ise yeni düzenlemeler açıklayarak şirketlerin halka arz edilmek için uyması gereken şartları bir adım daha zorlaştırdı.

Bu durum ise yatırımcıların şirketlerin sağlam yapılarına tekrardan güvenebilmelerine olanak sağladı.

SPK'ya Halka Arz İçin Başvurdu

Borsa İstanbul'da işlem görmek için SPK'ya halka arz başvurusu yapan birçok şirket SPK'nın yeni düzenlemesiyle listeden elenirken bazıları ise özellikle öne çıktı. Bor Şeker A.Ş. ise finansal yapısıyla parlayan şirketler arasında yer alıyor.

Şeker üretimi ve tarım sektöründe faaliyet gösteren Bor Şeker (BORSK), borsada işleme görmek için SPK'ya başvuruda bulundu.

BORSK'un yayımladığı taslak izahname doğrultusunda şirketin halka arz detaylarını haberimizde sizler için ele aldık.

Bor Şeker (BORSK) Halka Arz Detayları

Toplamda 70.000.000 adet lotunu halka arz edecek olan BORSK, paylarını bireysel yatırımcılara, şirket çalışanlarına ve çiftçilere eşit şekilde dağıtacak.

T1-T2 bakiyenin kullanılamayacağı BORSK halka arzının konsorsiyum liderliğini Global Yatırım Menkul Değerler üstlenecek ve bu şekilde tarım şirketinin toplamda yüzde 29,17'si halka arz edilecek.

Halka Arz Şekli

- Sermaye Artırımı : 40.000.000 Lot

- Ortak Satışı : 15.000.000 Lot (Emir Haktan Dişli)

- Ortak Satışı : 15.000.000 Lot (Arz Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. İkinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu)

Halka Arz Gelirinin Kullanım Yerleri

- %45 İşletme sermayesi.

- %50 GES (Güneş Enerjisi Santrali) yatırımı, entegrasyon ve modernizasyon yatırımları, gübre tesisi yatırımları.

- %5 Ar-Ge Faaliyetleri.

Tahsisat Grupları

- Yurt İçi Bireysel Yatırımcı

- Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı

- Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcı

- Çalışanlar ve Çiftçi Yatırımcı

Fiyat İstikrarı

- 30 gün.

Satmama Taahhüdü

- 1 Yıl, İhraççı.

- 1 Yıl, Ortaklar.

Halka Açıklık Oranı

- %29,17.

Bor Şeker (BORSK) Ne İş Yapıyor?

Bor Şeker (BORSK), Niğde Bor Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesi sonucu kurulan bir şeker üretim şirketidir.

Şirket, şeker pancarı orijinli ürünleri üretmekte ve müşteri memnuniyeti, gıda güvenliği, iş güvenliği ve çevre duyarlılığı gibi değerlere önem vermektedir.

Şirketin misyonu, tüm Türkiye ve dünya çapında kolay ulaşılabilir, %100 yerli ve milli bir işletme olmaktır. Şirketin vizyonu ise, tarım, gıda ve sanayi konusunda dünya çapında bir Türk markası olmaktır.