Borsa İstanbul’da yeni halka arz olan Kuzey Boru (KBORU) hissesi, piyasada fırtına gibi esiyor.

kuzey-boru-hisse

Yeni yılda BIST TUM endeksinde en çok değer kazanan hisse olan Kuzey Boru, Ocak ayında yüzde 262’den fazla artış gösterdi.

Hisse, halka arz sonrası yatırımcılarına büyük kazanç sağlarken, 2024 yılının başlangıcından bu yana neredeyse her gün tavan fiyattan işlem görüyor.

KBORU Halka Arzı Hakkında

Kuzey Boru (KBORU), son halka arz şirketlerinden biri olarak 14 Aralık 2023’te Borsa İstanbul’da işleme açıldı. Halka arz fiyatı 36,20 TL olan hisse, ilk tavan serisinin ardından 58,15 TL’ye kadar çıktıktan sonra biraz geriledi.

Hisse, yeni yıla girerken tekrar yükselişe geçti ve sert bir şekilde prim yaptı. KBORU payları, 29 Ocak 2024’teki seansta tavan fiyat olan 152,60 TL’ye ulaştı.

Halka Arzdan Bu Yana Yüzde 321 Yükseldi

Kuzey Boru’nun halka arzda satılan payları, halka arzdan beri yatırımcılarına ciddi bir getiri sağladı. Hisse borsada işleme başladığından bu yana, 152,60 TL’lik fiyatı ile yüzde 321,55 oranında yükseldi.

Borsada Halka Arz Çılgınlığı! Dipten Dönüş Mü Yoksa Yeni Bir Balon Mu? Borsada Halka Arz Çılgınlığı! Dipten Dönüş Mü Yoksa Yeni Bir Balon Mu?

KBORU halka arzına katılan yatırımcılar, 6-7 lot hisse almışlardı. Halka arzda 7 lot hisse alan yatırımcıların 253,40 TL’lik yatırımı 1.068 TL’ye dönüştü.

kboru-halka-arz-hisse-son-durum

Yasal Uyarı

Yatırım tavsiyesi değildir. İçeriğin tamamı halka açık verilerden derlenmiştir.