22 Ocak’ta Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, yüzde 0,9’luk bir artışla 8.069,92 puana dokundu.

bist100-endeks-1

Yeni yılda hangi sektörlerin öne çıkacağını arayan yatırımcılar, Piramit Menkul Kıymetler’in yayınladığı raporda iletişim sektörünün göz alıcı performansını gördüler.

Kazanç Kapısı Aralandı! Hissede 1000 Lot 4500 Lot Oldu, Tavan Serisi Başladı! Kazanç Kapısı Aralandı! Hissede 1000 Lot 4500 Lot Oldu, Tavan Serisi Başladı!

İletişim Sektörü Göz Alıyor

Rapora göre, taş, toprak ve madencilik endeksi hariç, gayrimenkul yatırım ortaklığı yüzde 5,6 ve orman, kağıt ve basım endeksi yüzde 4,8 gibi yüksek oranlarda değer kazandı. Piramit Menkul Kıymetler, iletişim sektörünün teknik olarak güçlü olduğunu ve tarihi zirvesine ulaştığını belirtti.

İletişim sektörü, seans açılışında 1656,86 puan seviyesine kadar yükseldi.

TCELL Değerlendi, TTKOM Değer Kaybetti

Raporda, iletişim sektörünün teknik analizinde yükseliş eğiliminin sürdüğü ve Eylül 2023 seviyesinin üzerinde kalındığı sürece alım fırsatlarının devam edeceği kaydedildi.

Endeksin hisselerinden Turkcell (TCELL) yüzde 0,8 değerlenerek 64,8 TL’den işlem görürken, Türk Telekomünikasyon (TTKOM) yüzde 1 değer kaybederek 30 TL’ye geriledi. Moody’s’in TCELL’in kredi notunu yükseltmesi de sektördeki canlılığı artıran bir etken oldu.

Yasal Uyarı

Yatırım tavsiyesi değildir. İçeriğin tamamı halka açık verilerden ve Piramit Menkul Kıymetler'in günlük bülteninde yurt içi ve yurt dışı piyasaları analizinden derlenmiştir.