Yeni haftaya ABD ve Avrupa borsalarında yaşanan güçlü yükselişle başlayan Borsa İstanbul, bu ivmeyi sürdüremedi.

bist100-endeksi-analiz

Endeks, hafta boyunca gösterdiği yorgunluk sonucunda Cuma günü kritik 8.000 puan seviyesinin altında kapanış yaptı. Dolar bazında ise endeks 50 günlük ortalamasının altında, 200 günlük ortalamasının üstünde seyrediyor.

Teknoloji Hisseleri Yükselişe Devam Ediyor

Dünya piyasalarında teknoloji hisseleri öncülüğünde rekor seviyelere ulaşan S&P 500 endeksi, 2022 yılının başından bu yana yüzde 24 değer kazandı. Microsoft, Nvidia, Apple, Meta gibi dev şirketlerin hisseleri yatırımcıların ilgisini çekti. Ancak enerji, dağıtım ve gıda hisseleri bu yükselişe eşlik edemedi.

Sigorta Hisseleri Pozitif Ayrıştı

Borsa İstanbul’da ise teknoloji hisseleri de dahil olmak üzere pek çok sektörde satış baskısı yaşandı. Demir çelik, GYO, holding, otomotiv hisseleri en çok düşenler arasında yer aldı. Sigorta hisseleri ise pozitif ayrışarak yükseliş gösterdi. Bankacılık sektöründe ise Garanti Bankası ve Yapı Kredi diğer bankalara göre daha güçlü bir performans sergiledi.

BIST100 Endeksi "Sat" Sinyali Veriyor

Borsa İstanbul’da yeni haftaya nasıl bir başlangıç yapılacağı merak ediliyordu. Endeksin 22 - 50 günlük ortalaması SAT sinyali verirken, destek ve direnç seviyeleri 7.935 ve 8.050 olarak belirleniyor. Uzmanlar, endeksin 8.000 puanın üzerinde tutunması halinde yükseliş trendinin devam edebileceğini, aksi takdirde düşüş baskısının artabileceğini belirtiyor.

Enerji Şirketi Yatırımlarına Devam Ediyor! 1 Milyar Liralık Dev Anlaşma Enerji Şirketi Yatırımlarına Devam Ediyor! 1 Milyar Liralık Dev Anlaşma

Yasal Uyarı

Yatırım tavsiyesi değildir. İçeriğin tamamı halka açık verilerden ve İş Yatırım'ın günlük bülteninde yurt içi ve yurt dışı piyasaları analizinden derlenmiştir.