Yatırımcıya açılan paylar, #TABGD koduyla 18-19-20 Ekim’de halka arz oluyor. Ancak İsrail Filistin arasındaki çatışma devam ederken, Burger King İsrail’in, İsrail ordusuna destek vereceğini açıklamasıyla birlikte, şirketin halka arz öncesi tepki almasına neden oldu. 

tabgd halka arz çok konuşulacak

Master Franchise Hakları TAB Gıda’da

TAB Gıda’nın hızlı servis sektöründeki faaliyetleri, 1995 yılında Burger King’in master franchise haklarını alarak Türkiye’ye getirmesiyle başladı. 

Trendyol’dan Halka Arz Açıklaması! Yatırımcıları Heyecanlandırdı Trendyol’dan Halka Arz Açıklaması! Yatırımcıları Heyecanlandırdı

Master franchising, kurulu bir franchising sistemini belirli bir bölgede veya ülkede sorumlu tek lisansör olarak işletme hakkı anlamına geliyor.

Firmanın Listesinde Sadece Burger King Bulunmuyor

Burger King, Arby’s, Popeyes, Usta Dönerci, Sbarro, Usta Pideci, Subway, Döner Stop, Ne Yediğini Bil, Tıkla Gelsin gibi markalar ile, 2022 verilerine göre 1468 restoran ile hizmet veriyor.

18-19-20 Ekim tarihlerinde 130 TL’den halka arz olacak şirket (TABGD) payların tamamının satılması halinde, 6.825.000.000 TL ile Borsa İstanbul tarihinin en büyük halka arzı olarak kayıtlara geçecek. 

Sosyal Medyada Yatırımcı İkiye Ayrıldı

Tüm bu gelişmeler sürerken, sosyal medya paylaşımlarının altında ise, yatırımcılar tam anlamıyla ikiye ayrıldı. 

Bir kesim, halka arzı protesto ettiğini ve katılım göstermeyeceğini belirtirken, diğer kesim ise şirketin bu konuyla bir ilgisi olmadığını belirterek arza katılacaklarını ifade ediyor. 

Öte yandan tüm yatırımcılar ise, halka arz sonuçlandığı zaman katılımın nasıl olacağını merak ediyor.