Gübre Fabrikaları’nın Borsa İstanbul’da GUBRF koduyla işlem gören payları, geçen hafta Pazartesi gününden itibaren sürekli olarak “taban serisi” yaşadı. 18 Aralık Pazartesi günü başlayan düşüş, dün (28 Aralık Perşembe) son buldu.

9 Gündür Taban Yapan Hissede Düşüş Sonlandı

8 gün boyunca tabandan çıkmadan düşmeye devam eden GUBRF hisseleri, dün ilk defa tabanı kırsa da günü yine taban fiyattan kapattı. Bugün (29 Aralık Cuma) ise hisse seans açılışını “sıfır” noktasından yaparak taban serisini kırdı. 9 gün boyunca taban tabana inen Gübre Fabrikaları paylarında düşüş durdu.

Milyonluk Anlaşma Sonrası Hisse Tavan! Milyonluk Anlaşma Sonrası Hisse Tavan!

360 TL'den 140 TL'ye Geriledi

SPK’nın, şirketin yüzde 300 bedelsiz sermaye artışı başvurusunu reddetmesinin ardından sert satış baskısı altında kalan GUBRF hisse, 9 gün süren taban serisini nihayet sonlandırdı. 360 TL’den 140 TL’ye kadar gerileyen hisse, 2023 yılının son işlem gününde taban serisini bitirerek yatırımcılara biraz olsun nefes aldırdı. Hissede büyük zarar eden birçok yatırımcı, artık hissenin yükseleceğini umuyor.

GUBRF Güne Artıda Başladı

BİST’in teorik eşleşme seansı her gün saat 9.40’ta başlıyor. İlk verilerde taban fiyattan eşleşen GUBRF, güne 126 TL’den başlayacak gibi görünüyordu. Zaman geçtikçe, tabandaki lotlar azaldı ve sonunda taban kırıldı. Önce -7 sonra da -3 noktasına gelen teorik eşleşme seviyesi; saat 9.55’e kadar “sıfır” noktasına çıktı. Böylece GUBRF, güne dün kapadığı fiyat olan 139,9 TL’den başlamış oldu.

Hisse, 9 gün taban yaparak düşmesinin ardından 10. işlem gününe “sıfır” noktasından başlayarak zararda olan yatırımcılara umut verdi. Kısa bir süre önce 400 TL’yi aşarak tarihi zirvesine ulaşan hisse, böylece düşüşünü 139,9 TL’de durdurmuş oldu.