Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuruda bulunan Güriş Holding iştiraki Mogan Enerji, halka arz için geri sayımda. Şirketin, %15’i halka arz edilecek olup, 2002 yıl sonu itibariyle 5,1 milyar lira FAVÖK karı ve 62 milyar lira aktif büyüklüğü bulunuyor. Bu durum karşısında, SPK onayını alması halinde, BİST’te gerçekleşecek olan en büyük halka arz ünvanını elinde bulunduracağı öngörülüyor.

Portföyünde, 21 Enerji Santrali Bulunuyor

Mogan Enerji’nin, 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla portföyünde yurt içinde faaliyet gösteren 21 adet yenilenebilir enerji santralini elinde bulunduruyor. Şirket portföyü 9 adet RES, 8 adet JES VE 4 adet HES’ten oluşuyor.

Halka arz, İş Yatırım ve TSKB liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından, “Sabit Fiyat ile Talep Toplama” ve “En İyi Gayret Aracılığı” yöntemiyle gerçekleştirilecek. 

mogan enerji

13 İlin Elektrik Üretimi, Mogan Enerji’de

2022 yılında 3.8 milyar MWh elektrik üreten şirket, bu üretimle Türkiye’de enerji tüketimi (sanayi, kamu mesken vs) en düşük olan 13 ilin elektrik tüketimini tedarik ediyor.

Dağıtım yöntemi; Eşit dağıtım 

Satışa sunulacak pay miktarı; 361.700.000 

Fiyat istikrarı işlemler; Planlanıyor 

Halka arz gelirlerinin kullanım yerleri%45 Enerji sektöründe büyüme Enerji sektöründe büyüme planları için kullanılacaktır. Şirket ve bağlı ortaklıklarının mevcut santrallerinde iyileştirmeler ve yeni yatırımlar yaparak büyütülmesi planlanmaktadır. 

%45 Mevcut finansal borçların azaltılması Şirket ve bağlı ortaklıkları üzerindeki finansal yükün azaltılmasına yönelik olarak, finansal borçların anapara ve faiz ödemelerinin vadesinden önce yapılması ve böylece hem faiz yükünün hafifletilmesi hem de işletme sermayesine pozitif katkı sağlanması planlanmaktadır. 

Limak Çimento (LMKDC) Halka Arzı Talep Toplamaya Başladı Limak Çimento (LMKDC) Halka Arzı Talep Toplamaya Başladı

%10 İşletme sermayesi giderleri Şirket’in ve bağlı ortaklıklarının enerji sektöründe planlanan büyüme hedefleri çerçevesinde yapacağı yeni yatırımlara paralel olarak artacak iş hacmi neticesinde ortaya çıkacak ilave işletme sermayesi giderlerini karşılamak amacıyla kullanılması planlanmaktadır.

Halka arz için yaklaşık 2 buçuk yıldır çalışıldığı bilinen şirket, meskenlerin elektrik tüketimi dikkate alındığında ise yine en az tüketim yapan 27 ilin tüm elektirik tüketimini karşılıyor.