2023 yılının dikkat çeken halka arzlarından olan teknoloji şirketi REEDR, yaptığı KAP açıklamasında yeni projeye ilişkin detayları açıkladı.

reedr-kap-sonrasi-tavana-uctu

REEDR tarafından yapılan KAP açıklamasında şirketin yüzde 80 oranında yerli olan bir elektrikli araç çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Elektrikli Aracın Yüzde 80'i Yerli Olacak!

Yenilikçi ve yerli teknolojik ürünleri Türkiye ekonomisine kazandırma hedefleri kapsamında Ar-Ge departmanında gerçekleştirilen çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayan REEDR, bu çalışmalar dahilinde yüzde 80'i yerli olan ilk Reeder markalı elektrikli araç üretimi hedefine uygun olarak tasarlanıyor.

Finansal Raporlar Yatırımcıları Şoke Etti! Hisseler Sert Düşüşe Geçti Finansal Raporlar Yatırımcıları Şoke Etti! Hisseler Sert Düşüşe Geçti

REEDR'ın üzerinde çalıştığı yüzde 80 yerli ve milli elektrikli araç projesinin üretim planlamaları ise şirketin kuruluş yeri olan Samsun'daki tesislerde yapılıyor.

Elektrikli araç projemizdeki ilk test aracını 30 Ağustos 2024 tarihinde üretim bantlarımızdan çıkartmayı hedeflediğini açıklayan REEDR, Elektrikli araç üretimine ilişkin gelişmeler hakkında Sermaye Piyasası Kurulu'nun II.15-1 sayılı Özel Durumlar Tebliği gereğince gerekli bilgilendirmelerin yapılmaya devam edeceğini açıkladı.

REEDR Hisseleri KAP Açıklaması Sonrası Tavana Uçtu!

REEDR'ın KAP üzerinden yayımladığı bildirimin hemen ardından teknoloji şirketinin hisseleri tavan fiyata fırladı. 

Önceki kapanışını 28,50 TL fiyattan gerçekleştiren şirket hisseleri KAP açıklamasının yayımlandığı saat olan 14.47'e kadar yalnızca yalnızca yüzde 1 hareket etmişken, açıklamanın hemen ardından yüzde 9,96 yükseliş ile 31,34 TL seviyesine çıktı.

REEDR Hisse Performansı

Şirketin hisseleri aylık ve haftalık grafikte sırasıyla; yüzde 32,24, yüzde 12,33 yükseliş sağlamıştı.

reedr-hisse-son-durum

2 Şubat tarihi itibariyle tavan fiyata ulaşan REEDR, yatırımcısına yalnızca bir günde güzel bir kazanç sağladı.

REEDR KAP Açıklaması

REEDR'ın KAP'ta yayımladığı açıklamanın tam metni şu şekilde:

"Şirketimizin yenilikçi ve yerli teknolojik ürünleri ülkemiz ekonomisine kazandırma hedefleri kapsamında Ar-Ge departmanımızda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar hızla devam etmektedir. Bu çalışmalar dahilinde %80'i yerli olan ilk Reeder markalı elektrikli araç üretimi hedefimize uygun olarak, üretim planlamalarını Samsun'daki üretim tesislerimizde yaptığımız elektrikli araç projemizdeki ilk test aracımızı 30 Ağustos 2024 tarihinde üretim bantlarımızdan çıkartmayı hedefliyoruz. Elektrikli araç üretimimize ilişkin gelişmeler hakkında Sermaye Piyasası Kurulu'nun II.15-1 sayılı Özel Durumlar Tebliği gereğince gerekli bilgilendirmeler yapılmaya devam edecektir."

Yasal Uyarı

Yatırım tavsiyesi değildir. İçeriğin tamamı halka açık verilerden derlenmiştir.