Borsa İstanbul’da son dönemde halka arz edilen şirketlerin hisseleri, yatırımcıları üzdü.

halka-arz-son-durum

Kasım ayının sonundan bu yana halka arz edilen 10 şirketten 8’inin hisseleri, halka arz fiyatının altına indi. En büyük kaybı ise SURGY yaşadı. Halka arz fiyatı 49,18 TL olan SURGY hissesi, 30 TL’nin altına geriledi. Hissede yarı fiyatına düşüş riski arttı.

SURGY halka arzında maksimum lot alan yatırımcılar yaklaşık 350 TL zarar etti.

Artemis Halı Halka Arz Kaç Lot Verecek? ARTMS Hangi Bankalarda Var? Artemis Halı Halka Arz Kaç Lot Verecek? ARTMS Hangi Bankalarda Var?

Halka Arzlar Yatırımcıların Beklentisini Karşılayamadı

Borsa İstanbul’da halka arz furyası, yatırımcıların beklentilerini karşılayamadı. Kasım ayının son haftasında başlayan halka arz dalgası, Aralık ayında da devam etti. Ancak halka arz edilen şirketlerin hisseleri, piyasada istenilen ilgiyi görmedi. Pek çok yatırımcı, halka arzda aldığı hisseleri zararına satmak zorunda kaldı.

Halka Arzdan Sonra Yüzde 44,94 Değer Kaybetti

Halka arz edilen şirketler arasında en büyük hayal kırıklığı ise SURGY oldu. Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren SURGY, 49,18 TL’ye halka arz edilmişti. Ancak hisse, halka arzdan sonra sürekli düşüş gösterdi. Bugün itibarıyla 29,76 TL’ye kadar gerileyen SURGY hissesi, yüzde 44,94 değer kaybetti. Hissede yarı fiyatına düşüş riski arttı.

10 Şirketten 8'i Halka Arz Fiyatının Altına Düştü

Halka arz edilen diğer şirketlerin de durumu iç açıcı değil. Son 1,5 ayda halka arz edilen 10 şirketten 8’i, halka arz fiyatının altında işlem görüyor. Bu şirketler arasında en çok değer kaybedenler yüzde 44,94 ile SURGY, yüzde 34,38 ile CATES ve yüzde 26,09 ile MEGMT oldu.

KBORU Yüzde 24,86 Kazandırdı

Halka arz edilen şirketlerden sadece KBORU ve SKYMD, halka arz fiyatının üzerinde kalmayı başardı. KBORU halka arzdan bu yana yüzde 24,86 değer kazandı ancak SKYMD halka arzdan sonra yüzde 9,61 değer kaybetti. Bu şirketlerin halka arzda dağıtım şeklinin, diğer şirketlerden farklı olarak tamamen eşit olması, hisselerin talebini artırdı.