BORSK Halka Arz Sonuçları Açıklandı, Bor Şeker Halka Arzı Kaç Lot Verdi ? BORSK Halka Arz Sonuçları Açıklandı, Bor Şeker Halka Arzı Kaç Lot Verdi ?

Uras Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. halka arz edilmek üzere Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvuruda bulundu.

SPK'ya halka arz başvurusu yapan şirketler listesi her geçen gün biraz daha kabarıyor. Üstelik halka arzlarda yaşanan yaprak dökümü ile birlikte SPK'dan 18-22 Aralık haftasında yeni bir halka arz onayı gelmedi.

Uras Kimya'nın halka arz başvurusuna ilişkin hazırladığı taslak izahname bilgileri ise SPK'ya sunulduktan sonra kamuoyuyla paylaşıldı.

Şirketin halka arz detaylarını bu içerikte sizler için ele aldık.

Uras Kimya Halka Arz Detayları

16.200.000 TL nominal değerli paylarının tamamını eşit dağıtım yöntemiyle dağıtacak olan Uras Kimya'nın halka arzında T1-T2 bakiye kullanılabilecek.

Bu süreçte kimya/boya şirketinin halka arzına İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılık edecek.

Yayımlanan taslak izahname bilgileri doğrultusunda, SPK'dan onay geldiği taktirde şirket payları Borsa İstanbul Ana Pazar'da işleme başlayacak.

Halka Arz Şekli

- Sermaye Artırımı : 11.340.000 Lot

- Ortak Satışı : 4.860.000 Lot (Murat Özavşar)

Halka Arz Gelirinin Kullanım Alanları

- %60 Finansal borcun kapatılması.

- %40 İhracat yapılan ülkelerde satış ağının kurulması.

Fiyat İstikrarı

- Planlanmamaktadır.

Satmama Taahhüdü

- 1 Yıl, İhraççı.

- 1 Yıl, Ortaklar.

Halka Açıklık Oranı

- %25,24.

Uras Kimya'nın halka arz sürecinde yapılacak olan tahsisata ilişkin tahsisat grupları henüz belirlenmedi. SPK'nın halka arzı onaylamasının ardından paylarının adet fiyatı belirlenecek, bu şekilde halka arzda dağıtılacak olası pay dağılımını ve halka arz büyüklüğünü de sizler için derleyeceğiz.

Uras Kimya Faaliyeti Nedir?

Uras Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş., konvansiyonel ve dijital baskı için boyalar ve kimyasallar üreten bir şirkettir. Şirket ayrıca tekstil baskı sektörü için yardımcı kimyasallar da üretmektedir.

Uras Kimya, global pazarda ihracat ağını sunduğu yüksek kaliteli ürünlerle 29 ülkeye genişletmiştir. Uras Kimya’nın ürünleri arasında parça baskı, dijital süblime baskı, pigment dijital baskı, dijital reaktif baskı ve rotasyon baskı için boyalar ve kimyasallar bulunmaktadır.