Borsa İstanbul'da işlem gören seramik şirketi Ege Seramik (EGSER), Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yeni yatırımlara ilişkin açıklama yaptı.

İki Borsa Devi Anlaştı: Şirket 40 Milyon Dolarlık Ciro Yapacak! İki Borsa Devi Anlaştı: Şirket 40 Milyon Dolarlık Ciro Yapacak!

ege-seramik-egser

KAP'ta yapılan açıklamada Ege Seramik Yönetim Kurulu tarafından alınan kararların detayları pay sahiplerine ve kamuoyuna duyuruldu.

EGSER Yönetim Kurulu Yatırım Kararlarını Açıkladı

EGSER tarafından yapılan açıklamaya göre bugün toplanan Yönetim Kurulu, şirketin İzmir İli Kemalpaşa İlçesi, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, Ansızca Sanayi Sitesi Sokak N297/1 merkez adresinde bulunan fabrikada yapılacak yenilikler ve yatırımlar hakkında yeni kararlar aldı.

Buna göre Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrika binasının çatısına 3,9 MWe gücünde GES (Güneş Enerjisi Santrali) santrali kurulacak ve yenileme çalışmaları kapsamında, üretim hatlarında modernizasyon yatırımı yapılacak.

Yatırımlar İçin Sözleşme ve Teklifler Bekleniyor

Yönetim Kurulu toplantısında her iki yatırım için sözleşme ve tekliflerin sonuçlandırılmasına, yatırımların teşvik belgesine bağlanmasına ve bu yönde Kamu Kurum ve Kuruluşlarına izinler için müracaatta bulunulması konusunda mutabık kalındı.

EGSER KAP Açıklaması

Seramik şirketi EGSER tarafından yapılan KAP açıklamasının tam metni şöyle:

"Şirket Yönetim Kurulumuz 07 Şubat 2024 Çarşamba günü (bugün) toplanarak, Şirketimiz'in İzmir İli Kemalpaşa İlçesi, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, Ansızca Sanayi Sitesi Sokak N297/1 merkez adresinde bulunan fabrikamızda;

  • Fabrika binası çatısına 3,9 MWe gücünde GES (Güneş Enerjisi Santrali) santrali kurulmasına, 
  • Yenileme çalışmaları kapsamında, üretim hatlarında modernizasyon yatırımı yapılmasına,
  • Her iki yatırım için sözleşme ve tekliflerin sonuçlandırılmasına,
  • Yatırımların teşvik belgesine bağlanmasına, bu yönde Kamu Kurum ve Kuruluşlarına izinler için müracaatta bulunulmasına,

Karar verilmiştir."

Yasal Uyarı

Yatırım tavsiyesi değildir. İçeriğin tamamı halka açık verilerden derlenmiştir.