SPK'dan İki Şirkete Halka Arz Onayı Geldi! SPK'dan İki Şirkete Halka Arz Onayı Geldi!

Borsadaki halka arz furyasının sona ermesinin ardından Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) piyasanın normale dönmesi için beklemeye geçti. İki haftadır halka arz onayı gelmiyor ancak birçok şirket taslak izahnameleri ile SPK'ya halka arz edilmek üzere başvurularda bulunuyor.

alnus-yatirim-halka-arz

Alnus Yatırım Menkul Değerler, yönetim kurulunun kararıyla paylarını sermaye artırımı ve/veya ortak satışı yöntemiyle halka arz etmeyi ve Borsa İstanbul A.Ş.'ye kote etmeyi planladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

Halka Arz İçin SPK'ya Başvuru Yapacak

Şirketin KAP’a yaptığı açıklamada, halka arz için gerekli olan esas sözleşme değişikliği ve kayıtlı sermaye sistemine geçiş işlemlerinin Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak yapılacağı belirtildi. Buna göre şirket, Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) ön izin başvurusunda bulunma kararı aldı.

Açıklamada, halka arz sürecine ilişkin gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağı da kaydedildi.

Alnus Yatırım halka arza ilişkin "Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 27.12.2023 tarihli ve 2023/171 numaralı kararı kapsamında, Alnus Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin paylarının sermaye artırımı ve/veya ortak satışı yöntemiyle halka arz edilmesine ve bu payların Borsa İstanbul AŞ'ye kote edilmesine izin verilmesini teminen, Şirket Esas Sözleşmesi'nin Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun hale getirilmesi ve kayıtlı sermaye sistemine geçilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na ön izin başvurusunda bulunulmasına karar verilmiştir" ifadelerini kullandı.