2023'ün son çeyreğinde halka arz olan Kuzey Boru (KBORU), kısa süre içinde Borsa İstanbul'un gözde şirketleri arasında yerini aldı.

kuzey-boru-kboru-kap-duyurusu

Halka arzın ardından yüksek kazançlı bir yükseliş ritmi yakalayan KBORU hisseleri ufak bir düzeltmenin ardından tekrar yükselişini sürdürüyor.

Borsanın yeni şirketlerinden sayılan Kuzey Boru, aynı zamanda Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) paylaştığı sözleşmelere ilişkin kamuoyunu ve pay sahiplerini bilgilendiriyor.

54 Milyonluk İmzanın Detayları Açıklandı

20 Şubat Salı günü boru şirketi tarafından yapılan KAP açıklamasında KDV dahil 54.531.776 TL'lik sözleşmeye ilişkin detaylar açıklanmıştı.

Söz konusu HDPE100 ve Koruge Boru satış sözleşmesi için alınacak olan ödemenin tamamının tahsil edildiğini vurgulayan KBORU, sözleşmeye ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Borsada Alarm Zilleri Çalıyor: Haftanın Yıldızları ve Dibi Görenler! Borsada Alarm Zilleri Çalıyor: Haftanın Yıldızları ve Dibi Görenler!

Yurt içinde faaliyet gösteren şirketlerden alınan söz konusu ödemenin, Sakarya-Geyve Doğantepe Göleti Sulaması, Isparta Atabey Akçay Göleti Sulaması, Aydın- Buharkent Kanalizasyon, Yağmursuyu, İçmesuyu ve Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı, Konya-Çumra ve Ilgın Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı projelerinin yapım işleri için tahsil edildiği vurgulandı ve sözleşme bedellerinin, 2022 yılı hasılatına olan oranının yüzde 6,92 olduğu belirtildi.

KBORU KAP Açıklaması

KBORU'nun söz konusu milyonluk sözleşmeye ilişkin yaptığı bilgilendirme açıklamasının tam metni şu şekilde:

"Şirketimiz 20.02.2024 (dün) tarihinde toplam 54.531.776,03 TL (KDV dahil) tutarında ve tamamı tahsil edilmiş olan "HDPE100 ve Koruge Boru" satış sözleşmeleri imzalamıştır. Bu sözleşmelere ilişkin detaylar aşağıdaki gibidir:

Yurtiçinde yerleşik firmalar ile "Sakarya-Geyve Doğantepe Göleti Sulaması, Isparta Atabey Akçay Göleti Sulaması, Aydın- Buharkent Kanalizasyon, Yağmursuyu, İçmesuyu ve Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı, Konya-Çumra ve Ilgın Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı" projeleri, yapım işleri ve boru alımı.

Sözleşme bedellerinin, 2022 yılı hasılata oranı %6,92'dir."

Yasal Uyarı

Yatırım tavsiyesi değildir. İçeriğin tamamı halka açık verilerden derlenmiştir.