VBTS Kapsamında kısıtlama getirilen hisseler yakın zamanda halka arz olup işlem görmeye başlayan Hat San Gemi #HATSN, Tuğçelik Alüminyum #TUCLK, Birikim Varlık Yönetim #BRKVY, Marmaris Altınyunus #MAALT ve Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı #PSGYO oldu.

borsa 5 hisseye kısıtlama

3 Hisseye Açığa Satış ve Kredili İşlem Kısıtlaması

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BRKVY.E, MAALT.E ve PSGYO.E payları 05/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 03/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

İki Borsa Devi Anlaştı: Şirket 40 Milyon Dolarlık Ciro Yapacak! İki Borsa Devi Anlaştı: Şirket 40 Milyon Dolarlık Ciro Yapacak!

HATSN ve TUCLK Paylarında Brüt Takas

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında HATSN.E ve TUCLK.E paylarında 05/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 03/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.