Borsa, haftanın son gününde de yükseliş eğilimini koruyor. BIST 100 endeksi, günlük bazda yüzde 1 civarında değer kazanarak 8250 puan seviyesine ulaştı.

bofa-aldigi-ve-sattigi-hisseler

Endeks, geçen hafta 8000 puanın altını görmesinin ardından toparlanma gösterdi.

İki Borsa Devi Anlaştı: Şirket 40 Milyon Dolarlık Ciro Yapacak! İki Borsa Devi Anlaştı: Şirket 40 Milyon Dolarlık Ciro Yapacak!

Borsada büyük yatırımcılardan biri olan Bank of America (BofA), alım satım işlemlerine devam etti. Banka dün en çok alım yaptığı hisse senetlerinden birini bugün sattı.

BofA'dan Ekos Hisselerinde 74,2 milyon TL'lik Satış

BofA, geçen yıl Kasım ayında halka arz edilen Ekos Teknoloji (EKOS) hisselerinde 74,2 milyon TL değerinde satış yaptı. Bu, bankanın en çok satış yaptığı hisse senedi oldu. BofA, bu hisse senedinde dün 91,1 milyon TL değerinde alım yapmıştı.

EKOS, haftanın son gününde yüzde 3’ün üzerinde değer kaybederek 59,15 TL’den işlem gördü. Ancak hisse senedi, haftalık bazda yüzde 18 civarında getiri sağladı. BofA’nın bu satışını Turkcell (TCELL) ve Garanti Bankası (GARAN) izledi. Banka, bu iki hisse senedinde sırasıyla 60,7 milyon TL ve 53,7 milyon TL değerinde satış yaptı.

Banka, ayrıca Akbank (AKBNK) hissesinde 49,5 milyon TL ve 1000 Yatırımlar Holding (BINHO) hissesinde 48,7 milyon TL değerinde satış gerçekleştirdi.

Yabancı Yatırımcı Borsada Aldıkça Alıyor!

BofA’nın Alım Yaptığı Hisseler BofA, bugün alım yaptığı hisse senetlerinde ise Sabancı Holding (SAHOL) öne çıktı. Banka, bu hisse senedinde 60,6 milyon TL değerinde alım yaptı. Bu alımı Türk Hava Yolları (THYAO) ve Şişecam (SISE) takip etti. Banka, bu iki hisse senedinde sırasıyla 58,1 milyon TL ve 51,7 milyon TL değerinde alım yaptı.

SAHOL, günlük bazda yüzde 1’in üzerinde değer kazanırken, THYAO ve SISE’de yüzde 2 civarında artışlar yaşandı. BofA, ayrıca Tarkim (TARKM) ve Koç Holding (KCHOL) hisselerinde de alım yaptı. Banka, bu iki hisse senedinde sırasıyla 49,1 milyon TL ve 37,07 milyon TL değerinde alım gerçekleştirdi.